iPhone 8 draadloos opladen

‘Alle nieuwe iPhones in 2017 krijgen draadloos opladen’

Niet alleen de duurdere iPhone 8 krijgt draadloos opladen, maar ook het goedkopere 4,7-inch model van de nieuwe iPhone die in 2017 uitgebracht wordt. Dat betekent dat elk iPhone-model straks draadloos opgeladen kan worden.

Het lijkt erop dat elke nieuwe iPhone die in 2017 gaat verschijnen de mogelijkheid krijgt voor draadloos opladen. In een nieuw verslag meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo dat ook de 4,7-inch iPhone draadloos opladen krijgt. Dit zou het instapmodel zijn, wat erop wijst dat elke nieuwe iPhone op te laden is zonder er een kabel op aan te sluiten.

iPhone 8 draadloos opladen

Draadloos opladen in elke nieuwe iPhone in 2017

Eerder was er nog onduidelijkheid over welke modellen wel en welke niet uitgerust gaan worden met draadloos opladen. Het zou gaan om de iPhone 8 die gebundeld wordt met een draadloze oplader, maar onduidelijk was nog of de overige modellen ook draadloos opgeladen kunnen worden. In het nieuwe verslag maakt Kuo onderscheid tussen twee iPhones: een OLED-model met de nieuwste specificaties en een compleet nieuw design en een 4,7-inch model met een glazen behuizing en draadloos opladen. Het eerstgenoemde model zou dan voor de zwaardere gebruikers het meest interessant zijn, terwijl het 4,7-inch model meer als een instapmodel gezien moet worden. Pegatron zou de leverancier zijn van de nieuwe 4,7-inch iPhone en de draadloze oplader.

Toch is er nog geen concreet beeld welke modellen nou wel en welke niet het levenslicht gaan zien in 2017. Er doen nu meerdere opties de rondte, zoals een high-end model met OLED-scherm en twee standaardmodellen die meer lijken op de iPhone 7. Het is bovendien nog onduidelijk wat het schermformaat gaat zijn van de duurdere iPhone 8 met OLED-scherm, maar een formaat rond de 5,2-inch behoort tot de mogelijkheden.

In het nieuwe verslag meldt Ming-Chi Kuo niks over een nieuwe 5,5-inch iPhone. Mogelijk zouden de belangrijkste functies, zoals de dubbele cameralens, verwerkt worden in een grotere iPhone 8 met OLED-scherm. In totaal zou Apple in de tweede helft van 2017 tussen de 120 en 150 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhones produceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2016, 15:41
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.