‘iPhone 8 heeft codenaam Ferrari, houdt nagenoeg zelfde formaat als iPhone 7’

In 2017 verschijnen er volgens interne documenten drie nieuwe iPhones, waarbij de duurste iPhone 8 de codenaam Ferrari gekregen heeft. Dit is er nieuw.

iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje
Ferrari’s staan bekend als snelle en dure auto’s en als we nieuwe interne documenten mogen geloven, heeft de nieuwste, duurste en snelste iPhone precies die codenaam gekregen. Een gebruiker van het Chinese sociale netwerk Weibo heeft onderstaande afbeeldingen gelekt. Ook blijkt uit documenten dat er in totaal drie nieuwe iPhone-modellen voor 2017 op de planning staan. Dit komt overeen met eerdere geruchten en voorspellingen, onder andere van de bekende analist Ming-Chi Kuo.

Bekijk ook

'Drie iPhones gepland voor 2017: groot redesign iPhone 8 met OLED-scherm en twee opvolgers iPhone 7'

Apple zou in 2017 drie iPhones willen uitbrengen: één topmodel met 5,2-inch scherm voor de iPhone 8 en twee minder vernieuwende opvolgers voor de iPhone 7.

Drie iPhones in 2017, duurste model met OLED-scherm

Uit de documenten blijkt dat dat er drie iPhones op de planning staan met productcode D20, D21 en D22. Tijdens de ontwikkeling van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gingen deze door het leven als D10 en D20, dus de productcodes komen overeen met eerder becijfering. Twee modellen zouden daarbij uiteindelijk verschijnen als de iPhone 7s en iPhone 7s Plus, terwijl het derde en tevens duurste model de nieuwe iPhone 8 wordt. Laatstgenoemde zou intern de Ferrari genoemd worden. Geen gekke keuze, gezien dit het duurste en meest geavanceerde model van de drie iPhones wordt.

iPhone 8-document met codenaam Ferrari.

Dit Ferrari-model zou een nieuw intern design krijgen. Het moederbord zou uit twee delen bestaan en met een kabel aan elkaar verbonden zijn. Het eerste deel bevat de nieuwe A11-chip en de chip voor het flashopslag, terwijl het tweede deel de Wi-Fi-chip en onderdelen voor de mobiele verbinding bevat. De sim-kaart zou door het nieuwe innerlijke design een iets andere plek krijgen. Momenteel zit deze iets boven het midden aan de rechter zijkant van de iPhone, maar in het nieuwe model zou deze naar het onderste gedeelte van de zijkant verplaatst worden. De iPad Pro heeft al de sim-kaart op deze plek. Het toestel zelf zou hetzelfde formaat hebben als de huidige iPhone 7.

De nieuwe iPhone 8 krijgt volgens de berichten een gebogen OLED-scherm van Samsung, waardoor het toestel nagenoeg geen schermranden meer heeft. De homeknop zou in het scherm geïntegreerd worden, terwijl de behuizing van glas gemaakt is. Mede daardoor is draadloos opladen mogelijk, zodat je geen connector meer in de iPhone hoeft te steken om hem op te laden. Begin deze week werd nog gesproken over een plastic OLED-scherm van Samsung, maar daar is in de nieuwe documenten niet over gesproken.

Bekijk ook

'iPhone 8 krijgt een gebogen plastic OLED-scherm'

Samsung zou de leverancier zijn van het nieuwe gebogen OLED-scherm van de iPhone 8. Maar in plaats van glas zou dit van plastic zijn. Ook zou Apple werken aan nieuwe aanraakgevoelige technologie.

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.