Carpool Karaoke met Will Smith en James Corden

Carpool Karaoke start vandaag, producent hoopt op 1,2 miljard kijkers

Carpool Karaoke gaat vandaag van start op Apple Music. Kijk de eerste aflevering met James Corden en Will Smith... maar of ze ook de beloofde 1,2 miljard kijkers halen?

Vanaf vandaag is er iets nieuws te beleven op Apple Music. De langverwachte Carpool Karaoke: The Series gaat namelijk van start. Maar waarom zit James Corden, de presentator van de show, maar in twee afleveringen?

Carpool Karaoke met Will Smith en James Corden

Wisselende presentatoren voor Carpool Karaoke

Carpool Karaoke is eigenlijk een spin-off van de show die populair werd als onderdeel van The Late Late Show with James Corden. Toch zal de goedlachse presentator maar in twee afleveringen te zien zijn: de premiere met Will Smith en de finale met LeBron James. Dat heeft ermee te maken dat Corden te druk is met zijn eigen show. In andere afleveringen zullen bekende sterren de rol van chauffeur overnemen. Dat voorkomt dat je je -tenenkrommend- hoeft te ergeren aan een andere grappenmaker. De producenten probeerden eerder een vervanger te vinden voor James Corden, maar dat bleek niet te werken. Als er nu een host tussen zit die niet bevalt, dan hoef je daarmee maar één aflevering uit te zitten. De volgende keer zit er weer een ander echter het stuur.

Het blijkt allemaal uit een interview met producers Ben Winston en Eric Pankowski bij Billboard. Carpool Karaoke is Apple’s tweede eigen tv-serie en het zal waarschijnlijk beter worden ontvangen dan Planet of the Apps. Hoe kwamen de makers eigenlijk bij Apple terecht? Volgens Winston ontstond het idee van een spin-off nadat de serie in The Late Late Show populair werd. “In de kern zijn het gewoon mensen die een gesprek voeren”, aldus Winston. “We dachten: als we de juiste mensen vinden, zou het een geweldige show kunnen opleveren.”

‘Apple is een fijne partner’

Er volgde een pitch bij Eddy Cue en Jimmy Iovine, die het team carte blanche gaven over het format en de lengte van de show. “Maak de show zo lang als je denkt dat nodig is”, zou het duo gezegd hebben. Sommige afleveringen zijn daarom 12 minuten, andere 20. “Dat is het mooie van samenwerken met Apple. Ze laten ons de best mogelijke show maken”, aldus een dolgelukkige Winston, die de indruk wekt dat Apple een makkelijke partner is om mee samen te werken.

1,2 miljard kijkers?

Zijn collega Pankowski maakt bovendien een redeneerfoutje als hij uitlegt waarom Apple de juiste partner is. “Er zijn 1,2 miljard iOS-apparaten ter wereld. Dat betekent dat onze show beschikbaar is voor 1,2 miljard mensen, wanneer ze dat willen”. Dat is natuurlijk onzin: lang niet al die iPhone- en iPad-bezitters zijn lid van Apple Music. Pankowski ervaart het in ieder geval als “inspirerend en nederig”. Misschien zullen de kijkcijfers hem wel wat tegenvallen, als blijkt dat er toch geen 1,2 miljard wereldburgers hebben gekeken.

Wil je meer weten hoe de sterrenduo’s zijn samengesteld en wat de favoriete afleveringen van de producenten zelf zijn kun je terecht bij Billboard.

In de loop van vandaag kun je de eerste aflevering van Carpool Karaoke: The Series op Apple Music verwachten. Het gaat dan om de premiere met James Corden en Will Smith.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2017, 9:19
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, karaoke

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.