Twitter-profielpagina

Twitter vult je Meldingen-tabblad met trends en veel gedeelde links

Naast de interacties met je eigen tweets, gaat het Meldingen-tabblad in de Twitter-app ook trends en veel gedeelde links laten zien van de door jou gevolgde accounts. Gebruikers zijn er echter niet blij mee.

Het Meldingen-tabblad in de Twitter-app is de plek om te volgen hoe er op jouw tweets gereageerd wordt. Twitter is nu echter begonnen om deze pagina te vullen met allerlei andere interacties die mogelijk relevant voor jou zijn. Naast retweets, likes en antwoorden van en op jouw tweets, wordt hier ook weergegeven wat de mensen die jij volgt bezighoudt.

Twitter-profielpagina

Links en trends in Twitter Meldingen-tabblad

Twitter probeert jou op allerlei manieren aan het tweeten te krijgen en de nieuwe meldingen in het Meldingen-tabblad moeten daar een bijdrage aan leveren. Volgens Twitter is de nieuwe functie in het Meldingen-tabblad sinds vorige week beschikbaar in onder andere de iOS-app, maar het zou goed kunnen dat je hier nog niets van gemerkt hebt, omdat het nog niet direct bij iedereen zichtbaar is. Het gaat om een aantal extra meldingen die je in dit deel van de app gaat tegenkomen.

Gebruikers zien bijvoorbeeld als meerdere accounts over hetzelfde onderwerp getweet hebben of dezelfde link gedeeld hebben. Dankzij deze functie wordt het Meldingen-tabblad niet alleen een plek om je eigen interacties in de gaten te houden, maar ook een plek om te zien wat er onder je volgers speelt. Dit maakt het Meldingen-tabblad wat onoverzichtelijker, al is er wel nog steeds een verdeling tussen Alles en alleen Vermeldingen.

De nieuwe functie lijkt veel op de eerdere Activiteit- en Ontdek-functie die in de Twitter-app aanwezig waren. Hiermee kon je zien wat er zoal speelde en welke tweets de accounts die jij volgt geliked hebben. Bovendien lijkt de nieuwe functie in het Meldingen-tabblad veel op het experimentele account @MagicRecs. Dit Twitter-account verstuurde DM’s zodra meerdere gevolgde accounts over hetzelfde onderwerp tweeten, zodat je op de hoogte blijft van wat er speelt.

De nieuwe functie komt zo langzamerhand beschikbaar voor Twitter-gebruikers. Mocht je de meldingen niks vinden, dan kun je op het pijltje bij de desbetreffende melding tikken om aan te geven dat je dit soort berichten niet meer wil zien.

Via: Techcrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2017, 10:30
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.