iPhone 7 Plus dubbele camera

‘6,1-inch LCD iPhone van 2018 krijgt geen glazen achterkant’

Apple zou van plan zijn om de 6,1-inch iPhone met LCD-scherm te voorzien van een aluminium achterkant. De glazen behuizing zoals van de iPhone 8 zou dan weer ingeruild worden voor dezelfde achterkant als de iPhone 7.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple is van plan om drie nieuwe iPhones uit te brengen als iPhones in 2018: twee modellen met een OLED-scherm en één met een LCD-scherm zoals veel huidige iPhones. Dit laatste model zou voorzien zijn van een metalen behuizing en heeft dus geen glazen achterkant zoals de iPhone 8 en iPhone X, aldus bronnen bij Nikkei.

‘6,1-inch iPhone met metalen achterkant’

Apple stapte dit jaar voor het eerst sinds 2011 weer over op een glazen achterkant. Hierdoor was onder andere draadloos opladen mogelijk in de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Voor in ieder geval één toestel zou Apple toch weer teruggaan naar een metalen behuizing, vergelijkbaar met de iPhone 7. De 6,1-inch LCD iPhone krijgt aan de voorkant wel het design van de iPhone X, waarbij het scherm dus tot de randen loopt. De achterkant zou volgens Nikkei meer lijken op die van de voorgaande iPhones.

iPhone 7 Plus dubbele camera

Omdat de achterkant van deze 6,1-inch iPhone van aluminium is, kan Apple volgens de bronnen ook meerdere kleuren uitbrengen. De iPhone 7 verscheen in totaal in zes verschillende kleuren, namelijk zwart, zilver, goud, roségoud, rood en gitzwart. Of de nieuwe 6,1-inch iPhone ook zoveel kleuren krijgt, kon de bron nog niet zeggen. De iPhone 8 met zijn glazen achterkant is beschikbaar in spacegrijs, zilver en een nieuwe kleur goud.

Wat een metalen achterkant betekent voor draadloos opladen in dit nieuwe toestel, is nog afwachten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple een functie die pas net toegevoegd is, een jaar later weer uit één model verwijdert. Wellicht dat het Apple lukt om ervoor te zorgen dat de iPhone met metalen achterkant wel geschikt is voor draadloos opladen. Voor mensen die bang zijn om hun iPhone te laten vallen, is de aluminium behuizing wel goed nieuws. Het is algemeen bekend dat een achterkant zoals bij de iPhone 7 beter bestand is tegen vallen dan de glazen achterkant zoals bij de iPhone 8.

Het is in ieder geval duidelijk dat de keuze voor iPhones in 2018 weer lastig wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2018, 17:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone XR
Device iPhone 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.