iTunes en App Store

T-Mobile laat je nu iOS-apps en meer afrekenen via je factuur

T-Mobile biedt nu, net als een aantal andere Nederlandse providers, ondersteuning voor carrier billing. Dat betekent dat je apps en meer kan afrekenen via je maandelijkse factuur, waardoor je dus geen creditcard of PayPal nodig hebt.

T-Mobile nu met carrier billing

Carrier billing voor je Apple ID is een functie die al heel wat jaren bestaat, maar pas de laatste jaren in Nederland te gebruiken is. KPN was de eerste in Nederland die carrier billing ondersteunde en sinds afgelopen voorjaar kun je ook bij Vodafone je apps kopen via je factuur. Met de toevoeging van T-Mobile ondersteunen de grootste netwerken van Nederland deze handige functie. Voor de Google Play Store was het bij T-Mobile al langer mogelijk en daar is nu dus de App Store bij gekomen.


Carrier billing heeft een aantal voordelen. Je hebt hierdoor namelijk geen creditcard of andere accounts nodig, zoals een PayPal-account. Ook hoef je niet je Apple ID-saldo aan te vullen, waardoor er vaak een restbedrag achter blijft als je eens een app koopt. Met betalen via je factuur is dat niet het geval, omdat elke aankoop apart op je rekening verschijnt.

Heb je dit voor T-Mobile ingesteld, dan betaal je je apps dus achteraf. Al je aankopen worden automatisch van je rekening afgehaald, tegelijk met je maandelijkse telefoonkosten. Behalve voor apps werkt het ook met andere diensten van Apple, zoals films uit de TV-app. Het is een geldige betaalmethode voor al je aankopen die je met je Apple ID doet. Wel geldt er een limiet van €50 per aankoop en €300 per maand.

T-Mobile Carrier Billing.

Om de functie in te schakelen, ga je naar de App Store. Tik dan op je profielafbeelding rechtsboven en kies voor je naam. Vervolgens selecteer je Beheer betaalmethoden > Voeg methode toe. Kies voor de optie Mobiele telefoon. T-Mobile-gebruikers kunnen dan kiezen voor de optie Gebruik dit mobiele nummer of Gebruik een ander mobiel nummer. Na het verifiëren is je betaalmethode instelt. De functie is niet beschikbaar voor Tele2-gebruikers en zakelijke klanten van T-Mobile.

Eerder deze week schreven we nog dat je nu ook Apple Pay in de App Store kan gebruiken, maar helaas worden daar nog niet alle pasjes voor ondersteund. Meer daarover lees je in ons eerdere artikel.

Met dank aan de tipgever!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.