iPhone 2018 concept

Deze vier codenamen hanteert Apple voor de komende iPhones

Apple heeft maar liefst vier codenamen voor de 2018 iPhones in gebruik, maar we zien er waarschijnlijk maar drie daarvan in Nederland en België verschijnen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dat Apple dit jaar flink uitpakt met drie nieuwe iPhones is geen geheim meer. Voor alle nieuwe toestellen gebruikt Apple interne codenamen. Hiermee voorkomt Apple niet alleen dat de uiteindelijke namen vroegtijdig uitlekken, maar Apple gebruikt de codenamen ook zolang de definitieve namen nog niet besloten zijn. Volgens de Economic Daily News gaat het om vier codenamen, namelijk 801, 802, 803 en 804.

iPhone 2018 codenamen

De namen zijn afkomstig van dezelfde bron die beweert dat de 6,1-inch LCD iPhone met dualsim niet naar Nederland komt. Als dat inderdaad het geval is, betekent dit dat drie van de codenamen uiteindelijk in Nederland en België beschikbaar komen. De 801 en 802 codenamen zijn waarschijnlijk bestemd voor de iPhone X 2018 en de iPhone X Plus, terwijl de iPhone 2018 codenamen 803 en 804 gebruikt worden voor de twee varianten van de 6,1-inch LCD iPhone. De dualsim-versie heeft vermoedelijk intern de naam 804 gekregen en zullen we hier waarschijnlijk niet snel zien, als het gerucht klopt dat deze alleen in China verkrijgbaar is. De namen zijn gelekt uit de Foxconn-fabriek.

Wat goed is om rekening mee te houden, is dat het er dus op lijkt dat er geen interne naam bekend is voor de mogelijke iPhone SE 2. Toch is er nog een klein sprankje hoop, want eerdere geruchten meldden dat dit model in India geproduceerd gaat worden. Het is dus mogelijk dat ze in de Foxconn-fabriek in China niets weten van dit model.

Wil je niet teleurgesteld worden, dan lijkt het er langzamerhand op dat er geen iPhone SE 2 meer komt. De laatste geruchten over dit mogelijke model verschenen in april, waarin gemeld werd dat de nieuwe versie in mei zou verschijnen. Inmiddels zijn we weer ruim drie maanden verder en hebben we nog niks vernomen van de iPhone SE 2.

iPhones 2018

Wat worden de echte namen?
Zodra de nieuwe iPhones in de winkels liggen, staat er logischerwijs geen 801 of 803 op de verpakking. De vraag is dus nog steeds hoe de 2018 iPhones echt gaan heten. Blijft de 2018 iPhone X-opvolger gewoon de iPhone X heten en kiest Apple voor de grotere versie voor iPhone X Plus, of wordt het heel iets anders? En hoe zit dat met de 6,1-inch LCD iPhone? Het zou zomaar kunnen dat Apple voor dit model de naam SE gaat gebruiken, om aan te geven dat het een speciaal model is als een soort overstap van de LCD- naar de OLED-periode, inclusief een speciaal dualsim-model. iPhone 9 is ook nog een optie, al lijkt dat wat gek na de iPhone X van vorig jaar. Wat het ook gaat zijn, in september verwachten we dat Apple de volledige details onthuld, zodra de nieuwe iPhones aangekondigd worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2018, 12:03
Bron Bron Economic Daily News
Via Via Softpedia
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XR, iPhone XS Max
Devices iPhone 2018, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.