TV-kijken met Apple Shows

Apple bereidt de iTunes Store voor op eerste Dolby Atmos-films

Vanaf dit najaar ondersteunt Apple Dolby Atmos op de Apple TV 4K, zodat de films een veel beter geluid hebben. De eerste films zijn nu al in de iTunes Store te spotten in de beta's van iOS 12 en tvOS 12.

Naast Dolby Vision bestaat er ook een techniek genaamd Dolby Atmos. Waar het bij Dolby Vision draait om beeld, zorgt Dolby Atmos juist voor een betere geluidskwaliteit. Met ingang van tvOS 12 ondersteunt de Apple TV 4K Dolby Atmos, maar welke films zijn hiervoor geschikt? De eerste films met ondersteuning voor Dolby Atmos zijn al in de iTunes Store verschenen.

Eerste Dolby Atmos-films in de iTunes Store

Vorig jaar bracht Apple de Apple TV 4K uit, waardoor je films en series in 4K en HDR kon bekijken. Gekochte iTunes-films werden kosteloos geüpdatet voor ondersteuning van 4K HDR, indien deze beschikbaar gesteld werd door de filmmaatschappij. Apple beloofde hetzelfde voor Dolby Atmos en de eerste resultaten zijn daarvan al zichtbaar.

Siri in tvOS 12 vragen om Dolby Atmos.

Als je in iOS 12 en tvOS 12 aan Siri vraagt om de films met Dolby Atmos te tonen, krijg je een lijst van al flink wat films die dit ondersteunen. Je vindt hier allerlei recente films, zoals Ready Player One, Jumanji en Justice League, maar ook oude klassiekers zoals Ghostbusters uit 1984. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het aanbod van Dolby Atmos-films karig is zodra tvOS 12 voor iedereen beschikbaar is, want er lijkt al direct een flinke lijst klaar te liggen. De aanbevelingen van Siri bestaat uit meer dan vijftig films, maar mogelijk zijn het er nog veel meer.

Op Reddit is al een tijdje een topic gaande waarin testers van tvOS 12 al enkele Dolby Atmos-films werkend hebben gekregen. Heb je een geschikt Dolby Atmos-speaker en heb je de Apple TV 4K in je woonkamer staan, dan lijkt het dus de moeite waard om nu al tvOS 12 te installeren via de publieke tvOS beta. Het installeren van een publieke beta van tvOS gaat vrij eenvoudig en levert over het algemeen weinig problemen op, omdat er niet veel bugs in zitten. Wil je liever wachten, dan kun je vanaf september profiteren van Dolby Atmos, zodra tvOS 12 beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2018, 14:46
Bron Bron iFun
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv 4k, audio
Device Apple TV 4K
Software iOS 12, tvOS 12

Apple TV 4K

De Apple TV 4K is de krachtigste en meest geavanceerde Apple TV in het assortiment. Er zijn twee versies: de Apple TV 4K uit 2017 en de Apple TV 4K uit 2021. Het 2021-model heeft een snellere A12-chip, voor ondersteuning van High-Framerate HDR en betere prestaties voor games. Behalve voor HDR10 en Dolby Vision, ondersteunt de Apple TV 4K ook Dolby Atmos voor beter geluid. De Apple TV 4K wordt geleverd met de nieuwe aluminium Siri Remote, met nieuwe knoppen en bediening.

Apple TV 4K
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.