iPhone 14 Pro review van The Verge

Hands-on met de iPhone 14 Pro: dit zijn de reviews van internationale media

Apple heeft de iPhone 14 Pro alvast aan een aantal YouTubers en reviewers gegeven. Daarmee krijgen we een eerste indruk hoe het nieuwe product bevalt na een paar dagen gebruik. Dit zijn de allereerste reviews van de iPhone 14 Pro!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Hands-on video’s en ervaringen

De eerste hands-on ervaringen met de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max zijn nu online te vinden, zowel in geschreven artikelen als in video’s. Die laatste zijn momenteel natuurlijk het meest interessant, omdat tot nu toe alleen de mensen die bij Apple Park aanwezig waren de iPhone 14 Pro even in handen hebben gehad. Apple heeft weer een behoorlijk aantal bekende en minder bekende techreviewers ingeschakeld om de eerste hype te creëren.

Je kunt nu al de iPhone 14 reserveren. Alles over prijzen lees je op de pagina iPhone 14 kopen en voor een overzicht van de modellen kun je hier terecht:

De Pro-modellen uit de iPhone 14-serie zijn niet meer bij Apple verkrijgbaar, maar nog wel bij sommige andere winkels.

Prijzen iPhone 14

De iPhone 14-serie is verkrijgbaar bij deze winkels en providers:
Odido | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze aanbieders:
Amazon | Coolblue | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | MediaMarkt

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Eerste indruk van MKBHD

Marques Brownlee laat in zijn video de eerste ervaringen zien met de iPhone 14 Pro. Zoals gebruikelijk is hij vrij grondig en vertelt hij ook nog wat interessante weetjes.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hands-on review van TechCrunch

TechCrunch noemt een aantal verbeteringen in de iPhone 14 Pro als belangrijkste punten. Ook zij vinden het Dynamic Island een slimme manier om heel veel functies samen te brengen en spreken wat betreft de camera over “solide updates”. Het always-on scherm doet volgens TechCrunch hetzelfde als andere fabrikanten, maar pakt dat nog wat beter en logischer aan. Het always-on scherm is in het begin wel even wennen. Het is volgens de tester ook verstandig om naar de instellingen van je meldingen te kijken, zodat niet meteen de inhoud van de melding zichtbaar is zonder dat je hem hoeft te ontgrendelen. Maar verwacht wel dat je je iPhone vaker op z’n kop gaat leggen, doordat meldingen nu altijd binnen blijven komen en zichtbaar zijn en daardoor dus zorgen voor meer afleiding.

Verder lezen: TechCrunch

Review van The Verge

The Verge is het meest onder de indruk van het Dynamic Island en het nieuwe camerasysteem. De reviewer merkt daarbij een groot verschil met de notch: waar je die na een paar uur niet meer ziet, is het Dynamic Island er juist om gezien te worden. Wel voegt hij eraan toe dat het Dynamic Island het beste tot zijn recht komt als je je iPhone op de donkere modus zet. De nieuwe uitsnede brengt de wirwar aan iPhone-statusmeldingen bij elkaar in één onderdeel en dat is volgens de reviewer een zeer prettige bijkomstigheid. Toch vindt hij dat er voor Apple wat werk aan de winkel is. Door te tikken op het Dynamic Island open je meestal de desbetreffende app. Je moet daarom tikken en ingedrukt houden om de weergave uit te klappen, zonder dat je meteen wisselt naar de app. Dat mag volgens de tester nog wel wat finetuning gebruiken.

De nieuwe 48-megapixel camera levert zeker mooie shots op, maar Apple is volgens de tester wel wat te agressief wat betreft het verscherpen van de beelden. Een foto kan er daardoor volgens The Verge wat onnatuurlijk uit zien. In vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung S22 Ultra laat Apple voor de camera nog wel wat steekjes vallen, aldus de reviewer.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Verder lezen: The Verge

CNET gaat hands-on

Bij CNET zijn ze enthousiast over het Dynamic Island en het feit dat de hoofdcamera nu fantastische foto’s maakt. De A16 Bionic-chip is bovendien enorm snel. Maar er zijn ook wat minpunten: beide toestellen zijn behoorlijk zwaar en de reviewer vindt dat de telefoto-camera alleen goed werkt in helder licht. Ook wenste hij dat het always on-scherm makkelijker zou zijn en dat je bijvoorbeeld een meer discrete instelling zou kunnen kiezen waarbij je alleen datum en tijd te zien krijgt.

Lees de volledige hands-on van CNET

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Eerste indruk van Engadget

Bij Engadget gaan ze vol in op de grappen rondom het Dynamic Island: ‘Apple made an island I want to live on’. Aan de buitenkand zien de iPhone 14 Pro en Pro Max er niet eens zo heel verschillend uit, vergeleken met hun voorgangers. Maar dankzij het always-on display en de crisis-functies zoals crashdetectie en SOS via de satellieten, voelen de iPhone 14 Pro-modellen nuttiger, vooral in onvoorziene omstandigheden. De camera-updates voelen echter minder groot aan dan verwacht. Maar heb je een oudere iPhone, dan zul je het verschil wel merken.

Lees de volledige hands-on van Engadget

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Review van Wired

Wired vindt dat sommige verbeteringen van de iPhone 14 Pro wel wat overdreven zijn. Ze maakten 250 foto’s met de iPhone 13 Pro en vergeleken die met het nieuwe toestel. De verschillen waren in de meeste situaties marginaal. Dynamic Island en het extreem heldere display waren de functies die er echt bovenuit staken. Maar Wired was vooral onder de indruk van iOS 16, dus misschien is het updaten van je toestel al genoeg om het gevoel te hebben dat je iets compleet nieuws hebt.

Verder lezen bij Wired

Video’s van UrAvgConsumer en meer

Ook enkele YouTubers zijn helemaal los gegaan met de iPhone 14 Pro-modellen. Hier zie je wat ze ervan vinden:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Er zijn ook wat videoreviews van de iPhone 14:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Actuele iPhone 14 Pro deals

iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro is de iPhone voor professionals uit 2022. De iPhone 14 Pro heeft een 6,1-inch always-on display met nieuw Dynamic Island, als vervanging van de notch. Ook heeft de camera een 48-megapixel groothoeklens en mogelijkheden voor satellietcommunicatie. Je kunt kiezen voor een iPhone 14 Pro los toestel of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 Pro abonnement. Lees ook onze pagina over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 Pro is in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 Pro.

iPhone 14 Pro

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.