iPad Face ID

Zo kan een iPad met smallere schermranden eruit zien

Hoe kan de iPad van 2018 eruit zien, als Apple smallere schermranden, Face ID en andere vernieuwingen uit de iPhone X gaat toepassen? Deze afbeeldingen werpen een blik in de toekomst.

iPad Face ID

Nu we weten hoe de iPhone X eruit ziet, is het gemakkelijker voor te stellen hoe de iPads van 2018 eruit zullen zien. Kiest Apple ook bij de iPad voor smallere schermranden en Face ID (zoals de geruchten doen vermoeden), dan zou de iPad er wel eens uit kunnen zien zoals op deze concepten.

iPad met smallere schermranden

De afbeeldingen werden gemaakt door iDropNews en laten een bijna randloze iPad zien. Apple zou volgens geruchten minimaal één iPad-model met smallere schermranden willen uitbrengen, waarschijnlijk het huidige 10,5-inch model van de iPad Pro. Deze zal op een aantal punten hetzelfde design krijgen als de iPhone X. Maar we hoeven er nog niet op te rekenen dat er ook een OLED-scherm in zal zitten. Dat zou technisch en financieel nog niet haalbaar zijn.

iPad 2018

Samsung is momenteel de enige partij die de capaciteit heeft om de benodigde OLED-schermen te leveren en daarbij lijkt voorjaar 2018 iets te ambitieus. Ook is nog maar de vraag of er draadloos opladen aanwezig is. Wel zullen er functies zoals Face ID, Animoji en AR-functies op zitten vanwege de TrueDepth-camera. Opvallend is dat op de afbeeldingen geen ‘notch’ zichtbaar is, maar vanwege de iets langere en bredere schermranden zou Apple ze onopvallender weg kunnen werken.

iPad 2018

Apple zou er een A11X-processor in kunnen stoppen, zodat de iPad niet alleen de MacBook kan verslaan, maar ook gangbare desktops. De nieuwe iPads zullen in de loop van 2018 op de markt komen, mogelijk weer in het voorjaar. Kijk je naar de extra functies, dan zou de 10,5-inch iPad Pro van 2018 wel eens €125 tot €175 duurder kunnen worden dan het huidige model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2017, 9:22
Categorie iDevices
Onderwerpen face id, ipad
Device iPad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.