iPhone vergelijking en line-up voor het najaar van 2017.

iPhone 7 was de bestverkochte smartphone in Q3 2017

De bestverkochte smartphone in Q3 2017 was de iPhone 7. Dat blijkt uit cijfers van Canalys. Ook doen Plus-modellen het beter dan ooit.

iPhone vergelijking en line-up voor het najaar van 2017.

In het derde kwartaal van 2017 was al bekend dat er nieuwe iPhones aan zaten te komen. Toch heeft dat veel mensen niet ervan weerhouden om nog voor het model van vorig jaar, de iPhone 7 te kiezen. Dat blijkt uit cijfers van Canalys. Ook is er een interessante ontwikkeling gaande als het om de Plus-modellen gaat.

iPhone 7 was de bestverkochte smartphone in het derde kwartaal

Er werden in het derde kwartaal van 2017 maar liefst 13 miljoen stuks verkocht van de iPhone 7, dus blijkbaar laten mensen zich bij hun aankoop niet zo sterk beïnvloeden door de wetenschap dat er snel nieuwe toestellen aankomen.

De iPhone 6s stond in het derde kwartaal op de tweede plaats met 7,9 miljoen stuks. Apple verslaat daarmee de Samsung Galaxy J2 Prime, die op plaats 3 staat. De Oppo A57 en R11 maken het rijtje compleet. De iPhone 8 was in dit kwartaal korte tijd te koop, maar veroorzaakte geen zodanige piek dat het toestel in de top 5 terecht kwam. Ook de iPhone SE deed het goed volgens Canalys, al geven ze daarover geen exacte cijfers.

Canalys:

Shipments of older devices, such as the iPhone 6s and SE, saw an uptick in Q3,” said Ben Stanton. “The iPhone 7 also shipped strongly after its price cut in September. Apple grew in Q3, but it was these older, cheaper models that propped up total iPhone shipments. Apple is clearly making a portfolio play here.

Canalys bestverkochte smartphones q3 2017

Samsung is nog steeds de grootste telefoonmaker wereldwijd. Ze hebben alleen héél veel verschillende toestellen, waardoor bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 niet in de top 5 voorkomt.

Canalys smartphonemerken

Dat de iPhone 7 het goed doet komt waarschijnlijk ook door de prijsverlaging in september, toen de iPhone 8 werd aangekondigd. Apple heeft nu vijf prijsniveaus van de iPhone, waardoor er voor iedereen wel iets in het assortiment te vinden is.

Plus-modellen in de lift

Opvallend is dat Apple voor het eerst meer stuks van de Plus-modellen heeft verkocht. Sinds de iPhone 6 was het kleinere 4,7-inch model het meest populair, maar de onderzoekers ontdekten iets opmerkelijks: bij de iPhone 8 is het 5,5-inch Plus-model voor het eerst het meest favoriet.

Toch kan de iPhone X toch wel want invloed hebben gehad op de cijfers. De iPhone 8-familie was in Q3 2017 namelijk goed voor 11,8 miljoen stuks, terwijl er in Q3 2016 (dus een jaar geleden) van de iPhone 7-familie 14 miljoen stuks zijn verkocht. In beide gevallen waren te toestellen in september nog korte tijd op de markt.

De toestelmakers zullen moeten oppassen voor relatief nieuwe Aziatische merken zoals Xiaomi. Dit bedrijf liet in het derde kwartaal een groei zien van 87 procent! Het staat nu op de vijfde plek wereldwijd, vlak achter Oppo.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 12 november: Artikel nog iets herschreven om vergelijking met iPhone 8 nog verder te minimaliseren.
  • 2017 - 12 november: Vergelijking met iPhone X weggehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
57 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.