Circa-wekker in de slaapkamer

Nederlandse wekker Circa zorgt dat je sneller in slaap valt

Met de Nederlandse Circa-wekker val je makkelijker in slaap en word je uitgerust wakker. Deze wekker werkt ook samen met Hue en je thermostaat.

Circa-wekker in de slaapkamer

Met de slimme wekker Circa helpt je sneller in slaap te vallen en opgewekter wakker te worden. Je kunt bovendien dankzij samenwerking met de eveneens Nederlandse dienst Triggi zorgen dat je Hue-lampen uit gaan en de thermostaat omlaag wordt gedraaid zodra je wilt slapen. Deze wekker zit bomvol technologie, maar toch gaat het daarbij vooral om één ding: zorgen dat jij beter slaapt.

Circa: Nederlandse wekker

De wekker speelt rustgevende geluiden af, maar kan ook irritante omgevingsgeluiden maskeren. Met zo’n high-tech wekker naast je bed zou je minder de behoefte hebben om een telefoon naast je bed te leggen. Circa zorgt dat je in slaap valt met rustgevende geluiden en dat je precies op het optimale moment weer wakker wordt. Apps zoals Sleepcycle heb je dan niet meer nodig.

Circa wekker: Nederlands ontwerp

Circa is bedacht door vier Nederlandse ontwerpers, die samen met vier Poolse hard- en software-ontwikkelaars de wekker op de markt proberen te krijgen. Via Kickstarter kun je het project steunen voor €199 of meer. Als je crowdfunding-actie lukt krijg je rond juni 2018 de Circa-wekker en de bijbehorende slaapsencor geleverd.

Ademhalingsoefeningen
Circa werkt met een accu die twaalf uur meegaat in het geval van stroomuitval. Zelfs bij een stroomstoring word je nog steeds op tijd gewekt. Ook zit er een ademhalingsfunctie in, waarbij een rode cirkel op het scherm aangeeft wanneer je moet in- en uitademen. Een dergelijke functie zit ook op de Apple Watch.

Circa-wekker: OLED-scherm

Het idee is dat je door steeds langzamer te gaan ademhalen ongemerkt in slaap valt. Het 5,5-inch grote scherm is ongeveer net zo groot als het scherm van de iPhone Plus-modellen, maar maakt gebruik van OLED-technologie waardoor het scherm écht zwart is. De zwarte pixels zijn daardoor niet verlicht; je ziet alleen een paar verlichte icoontjes en het tijdstip.

Opstaan met Spotify
De volgende ochtend wil je natuurlijk ook weer fris uit bed komen. Dat kan met de standaard wektonen, of door het kiezen van een Spotify-afspeellijst of radiozender (DAB+). Net als bij veel slaap-apps wordt daarbij een moment gekozen waarop je in lichte slaap bent. Daarvoor leveren de makers een sensor mee, die je onder het matras moet leggen. Apple heeft zelf een soortgelijk accessoire in het assortiment met de naam Beddit, dat ze eerder dit jaar dankzij een overname in handen kregen. Bij de Circa wekker wordt 30 minuten voordat de wekker zou moeten afgaan geanalyseerd of er momenten van lichte slaap zijn, omdat dit het optimale moment is om gewekt te worden.

De Circa-wekker beschikt verder over twee 15 Watt-speakers, is voorzien van Wi-Fi, Bluetooth, een 3,5mm-ingang en -uitgang, een USB-aansluiting en diverse sensoren. Het is dus niet zo dat je mínder technologie in de slaapkamer haalt met deze wekker. Al is de technologie die erin zit gelukkig wel gericht op dat ene doel: zorgen dat jij beter gaat slapen. Je kunt kiezen uit drie kleuren. De Kickstarter-campagne loopt nog bijna een maand, maar de makers hebben alle vertrouwen dat het gaat lukken. Met bijna de helft van de benodigde €100.000 zijn ze in ieder geval hard op weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2017, 11:23
Categorie Accessoires
Onderwerp wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.