iPad Pro met ronde hoeken

Apple verklapt: ‘Vernieuwde iPad Pro komt dit najaar’

Het staat vast: er komen dit najaar nieuwe iPad Pro's. Apple verwijst in de code van iOS 12 namelijk naar een 'iPad2018Fall', wat erop wijst dat de aankondiging niet meer lang op zich laat wachten.

Apple verwijst in de code van iOS 12.1 naar de nieuwe iPad Pro, zo ontdekte 9to5Mac. Het is de tweede keer dat er in een beta verwijzingen naar de nieuwe iPads worden gevonden: in juli bevatte een testversie ook al een afbeelding van een nieuwe iPad, met hints dat er Face ID-ondersteuning aan zat te komen. De aankondiging van de nieuwe iPad Pro’s is vermoedelijk in oktober, tijdens een apart evenement.

iPad Pro 2018 release verklapt in code

De verwijzing naar nieuwe iPad Pro’s werd ontdekt in de Setup-app. Die bevatte in iOS 12 verwijzingen naar nieuwe iPhones, maar nu iOS 12.1 er is blijkt ook de niet niet aangekondigde ‘iPad2018Fall’ te worden genoemd. We verwachten dat iOS 12.1 eind oktober verschijnt, dus de kans is groot dat de iPad Pro 2018 ook rond die tijd in de winkels ligt. Samen met de iPhone XR, die voor 26 oktober staat gepland.

iPad Pro 12,9 2018 renders

Eerder schreven we over ondersteuning voor Face ID in landschapsmodus, wat ook in de code van iOS 12.1 is aangetroffen. Dit is een extra aanwijzing dat de aanstaande iPad Pro’s inderdaad gezichtsherkenning krijgen. De eerder gelekte schematische afbeelding wekte ook al die indruk. Daarbij gaat de Touch ID-knop verdwijnen.

iPad Pro 2018 design in icoontje.

In de code van iOS 12.1 werd verder ondersteuning voor synchronisatie van Memoji gevonden. Dit gebeurt via iCloud. Dit maakt het mogelijk om de alterego’s van jezelf op meerdere toestellen te gebruiken. Nu kan dat alleen nog op toestellen uit de iPhone X-familie, maar zodra er iPads met gezichtsherkenning zijn wordt dit zinvoller.

De aanstaande iPad Pro’s zullen qua design doen denken aan de huidige iPhones: smalle randen, Face ID om te ontgrendelen en geen thuisknop. Er is ook een mogelijkheid dat de iPad Pro dit jaar USB-C krijgt, maar dat is nog allerminst zeker. Het scherm blijft wel 10,5-inch en 12,9-inch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2018, 9:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.