iPad Pro render 2018

Aanwijzingen voor Face ID landscape gevonden in iOS 12.1

In de code van de vanavond verschenen iOS 12.1 beta zijn hints gevonden dat er ondersteuning aankomt voor Face ID in landschapsweergave. Dit zou bedoeld zijn voor de aanstaande iPad Pro's, die in oktober worden verwacht.

Apple bracht vanavond iOS 12.1 beta uit, waarin de ondersteuning voor FaceTime voor groepen is teruggekeerd. Eerder bleek de functie uitgesteld, omdat het blijkbaar niet goed werkte. Maar veel interessanter is de ontdekking van ontwikkelaar Steven Troughton-Smith: hem viel op dat Face ID binnenkort ook in landschapsstand gaat werken.

Face ID landscape-functie

De kans is groot dat dit is bedoeld voor de iPad Pro’s van oktober, die zowel staand als liggend gebruikt moeten worden. Volgens Troughton-Smith is er voor de landscape-werking van Face ID een andere plaatsing nodig van de sensoren in de TrueDepth-camera. Vandaar dat het niet werkt in de iPhones met Face ID. Er is daarvoor te weinig ruimte boven het scherm. Het zou ook betekenen dat het niet met een software-update gaat werken op de bestaande iPhones. In de iOS 12.1 beta viel ook op dat de software vaker checkt of er een extern scherm is aangesloten. Dit zou te maken kunnen hebben met geruchten dat de iPad Pro’s een aansluiting voor USB-C gaan krijgen.

iPad Pro render 2018

Uit eerdere geruchten bleek dat de iPad Pro waarschijnlijk Face ID-ondersteuning in twee richtingen krijgt: staand en liggend. Het zou onhandig zijn als je je iPad steeds een kwartslag moet draaien als je het apparaat wilt ontgrendelen. De nieuwe iPad Pro’s zullen waarschijnlijk tijdens een evenement in oktober 2018 worden aangekondigd en zijn voorzien van een mysterieuze poort aan de achterkant. Mogelijk is dit de verplaatste Smart Connector, die voorheen aan de zijkant zat. De render van de iPad Pro hierboven is gebaseerd op gelekte CAD-tekeningen.

Ook ontdekt in de code: verbeterde ondersteuning voor MFi gamecontrollers, zodat je klikbare thumb sticks kunt gebruiken. De iPad Pro’s zouden bovendien een bijna randloos scherm zonder thuisknop hebben. De koptelefoonaansluiting moet waarschijnlijk ook sneuvelen en er zou wel eens een USB-C-poort in plaats van Lightning in kunnen zitten. Maar dat wil niet zeggen dat de iPhones ook snel gaan overstappen naar USB-C.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 september 2018 om 22:18
Onderwerp
Categorie
Geruchten
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.