‘iPad Pro krijgt in 2018 Face ID en nieuw design zonder homeknop’

De iPad Pro krijgt volgens jaar enkele functies van de iPhone X. De iPad Pro krijgt volgens bronnen een randloos scherm zonder homeknop en met Face ID. Ook de Apple Pencil wordt vernieuwd.

Apple heeft de iPad Pro-modellen afgelopen zomer nog vernieuwd, maar voor 2018 staan er alweer nieuwe modellen op de planning. Volgens Bloomberg is Apple van plan om in 2018 een nieuwe iPad Pro uit te brengen. Dit model krijgt een nieuw design met dunnere schermranden en Face ID. Ook de Apple Pencil zou vernieuwd worden.

‘Nieuwe iPad Pro met Face ID en nieuw design’

Apple zou volgens bronnen werken aan een redesign van de iPad Pro-modellen. De iPad Pro ziet er qua uiterlijk eigenlijk al jaren hetzelfde uit. Alleen de nieuwste 10,5-inch iPad Pro heeft een iets aangepast design, maar grote veranderingen had dit model niet. Voor 2018 staan ons daarom grotere aanpassingen te wachten, want Apple werkt aan nieuwe iPad Pro-modellen zonder homeknop en met dunnere schermranden. Dit zou veel lijken op de iPhone X, al is het nog maar de vraag of er ook een “notch” in verwerkt zit. Vanwege kosten zou de nieuwe iPad Pro geen OLED-scherm krijgen. In de laatste versie van de iPad Pro heeft Apple het LCD-scherm al verder geoptimaliseerd, met bijvoorbeeld een hogere verversingsgraad dankzij ProMotion.

iPad Pro met Apple Pencil en hand

Het zou om in ieder geval één nieuw model gaan dat ook gezichtsherkenning krijgt. Dat zou betekenen dat TrueDepth en Face ID de overstap maken van de iPhone X naar de iPad Pro. Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over Face ID op de iPad Pro. Apple-analist Ming-Chi Kuo beweerde eerder ook al dat Apple werkt aan een iPad Pro met Face ID. De geruchten van vandaag komen dus overeen met dit eerdere bericht. Qua binnenkant is de nieuwe iPad Pro volgens de bronnen voorzien van een snellere processor en een door Apple ontwikkelde grafische chip.

Bekijk ook

'iPad Pro krijgt volgend jaar TrueDepth-camera voor Face ID'

De TrueDepth-camera van de iPhone X komt ook naar de iPad Pro, zo stelt een bron. Face ID zou daardoor ook mogelijk zijn op de 2018-modellen van de iPad Pro.

‘Ook nieuwe Apple Pencil op komst’
In combinatie met de nieuwe iPad Pro zou Apple ook werken aan een nieuwe Apple Pencil. Details over hardwarematige veranderingen konden de bronnen niet geven. Er zouden in ieder geval nieuwe softwaremogelijkheden komen om de Apple Pencil te gebruiken. Eerder hadden wij al een wensenlijstje gemaakt voor een eventuele nieuwe Apple Pencil. Welke van onze wensen we uiteindelijk gaan zien in de nieuwe Apple Pencil, zien we waarschijnlijk ergens in 2018. Volgens de bronnen duurt het nog tot halverwege 2018 voordat de nieuwe iPad Pro en Apple Pencil het levenslicht zien.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-pencil-verbeteringen/

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.