Apple ID op scholen

Reacties voor: iPad krijgt meerdere gebruikersaccounts in iOS 9.3 (op scholen)

Apple gaat in iOS 9.3 meerdere gebruikersaccounts op iPads toestaan. Het werkt voorlopig alleen bij scholen, waar meerdere scholieren een iPad moeten gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
17 reacties
 1. Sorry hoor, maar de toonzetting van dit artikel is wat lomp. Wordt al jarenlang “gezeurd.” Vragen mogen gesteld worden toch!? Dit begint op arrogantie vanuit een ivoren Apple-torenwereld te lijken. Ooit voelde Apple aan wat mensen nodig hebben. Nu wordt een legitieme vraag door Apple-adepten neergesabeld als zeuren? Doei, tot nooit meer dan maar.

 2. @Ome Wout: Nou op zich, Apple beweert altijd dat zij weten wat de consument wil voordat deze het zelf weet. Het is nou eenmaal een gevraagde feature, die al enkele tijd beschikbaar is op Android. Zo gek is die vraag ook niet, Apple beweert namelijk zelf dat de iPad/tablets het post-pc tijdperk inluiden. De verkoop daalt dan wel, maar tablets zijn in huishoudens verzadigd. Waarom zou dit niet voor veel gezinnen een computervervanger kunnen zijn? Het probleem is dat de apps hier geen rekening mee kunnen houden, want je bent altijd single-user op een iPad. In- en uitloggen op Facebook bijvoorbeeld is totaal niet praktisch op deze manier.

  Apple laat zien dat het prima kan met deze update, alleen is het weer zo jammer dat dit nu alleen voor educatie is. Dit is perfect te implementeren met iCloud Family en het zou de verkoop echt niet meer hinderen. Waarom nou weer zo half.

 3. @Fab1Man: Volgens mij praat je een beetje langs ‘Ome Wout’ heen. Denk dat hij juist bedoelt wat jij zegt…

 4. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

 5. Waarom niet meteen voor iedereen? Doodeenvoudige reden: deze ‘feature’ kan je prachtig presenteren bij het uitkomen van iOS 10. De scholen gebruiken ze als een soort van TestFlight.

 6. Origineel geplaatst door WvB22
  Waarom niet meteen voor iedereen? Doodeenvoudige reden: deze ‘feature’ kan je prachtig presenteren bij het uitkomen van iOS 10. De scholen gebruiken ze als een soort van TestFlight.

  Denk dat ze zichzelf even op safe willen spelen op deze manier en dat snap ik. Ik kijk er wel naar uit.

 7. Het probleem volgens mij is nu dat iedereen te verzadigd is geworden met alles. Kinderen willen allemaal smartphone, tablet etc omdat ze er ook bij willen horen. Het wordt een beetje vanzelfsprekend geacht. Net zoals in de winkels, ligt teveel in de schappen. Maar op scholen en bedrijven zou het juist goed van toepassing zijn.

  Kinderen lekker buiten laten spelen en zorgen dat ze wat socialer worden. Twintig jaar geleden hadden we zulke dingen niet, kon een proefwerk ook goed gemaakt worden samen. Alles moet tegenwoordig sneller en de basic vergeten we al snel. De wereld word gek als internet en elektronica uitvalt/verdwijnt. Dit is mijn mening of het nou goed is of niet

 8. Origineel geplaatst door Jordy!
  Het probleem volgens mij is nu dat iedereen te verzadigd is geworden met alles. Kinderen willen allemaal smartphone, tablet etc omdat ze er ook bij willen horen. Het wordt een beetje vanzelfsprekend geacht. Net zoals in de winkels, ligt teveel in de schappen. Maar op scholen en bedrijven zou het juist goed van toepassing zijn.
  Kinderen lekker buiten laten spelen en zorgen dat ze wat socialer worden. Twintig jaar geleden hadden we zulke dingen niet, kon een proefwerk ook goed gemaakt worden samen. Alles moet tegenwoordig sneller en de basic vergeten we al snel. De wereld word gek als internet en elektronica uitvalt/verdwijnt. Dit is mijn mening of het nou goed is of niet

  Vooral naar vroeger blijven kijken !! Als ome steve en ook Bill dat hadden gedaan dan hadden we nu nog niet de pc gehad zoals we die nu hebben…. Of ja misschien had iemand anders die wel vooruitkeek het dan gedaan. Terugkijken is niet goed op dit gebied.

  Ik speelde vroeger ook graag buiten en deed dat veel, maar nu ben ik aan het leren programmeren omdat dat de toekomst is op banen gebied, maar heb er nu stukken meer moeite mee dan dat ik er vroeger waarschijnlijk mee had gehad.

  Kinderen moeten opgeleid worden voor wat ze in de toekomsten “moeten” gaan doen en dat wat ze moeten gaan doen is veelal veel digitaler dan dat jij en ik “in de toekomst” moesten gaan doen.

  Ik vind buitenspelen er nog steeds bij horen, maar als het op onderwijs aankomt, graag zoveel mogelijk toekomst gericht, dus digitaal. Scheelt ze ook een kromme rug aan gesjouw met een volle boekentas 😀 .

  Ow en ook vroeger waren er dingen die je moest hebben (in mijn MBO periode waren dat aussies en cavello trainingspakken 😛 .

 9. Waarom de multi-user feature (voorlopig) niet naar de huis-tuin-keuken-iPads komt?
  Deze feature, en daar wordt in het bericht een beetje aan voorbij gegaan, is een onderdeel van een groter geheel: een (gratis?) MDM oplossing voor het onderwijs, gemaakt door Apple zelf.

  Nu leverde Apple dat altijd al binnen Apple Server, maar dat was niet echt gebruiksvriendelijk. De techniek van Apple is prima. De GUI mochten andere bedrijven verzorgen.

  Maar wat er nu geleverd gaat worden, lijkt op een kopie van een MDM oplossing zoals bijv. ZuluDesk. En volgens mij hebben de makers van ZuluDesk in Emmen heel slecht geslapen vannacht. (@iculture, neem eens poolshoogte, ik ben benieuwd).

  Daarnaast denk ik dat Apple de verkoop van iPads niet nog verder wilt laten teruglopen, door dit ook een standaard feature in iOS te laten worden. Laten we het afwachten.

 10. Waarom niet gelijk voor iedereen ???
  Lijkt me super handig. Ook dat de TouchID herkent welke vinger bij welk gebruikersaccount hoort en dan juist ontgrendeld 🙂

  Maar ben bang dat we er nog even op moeten wachten…

 11. @Joid: We hebben heel goed geslapen, bedankt voor de bezorgdheid 😉 Eind deze maand zijn we, op uitnodiging van Apple, juist in Cupertino om verder te praten met de engineers van Apple.

 12. @Mark: Hoewel ik het leuk zou vinden om hiermee in een klas te werken, moet ik toegeven dat het belang van IT in scholen wordt overschat. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat in die landen waar minder IT in de klas wordt gebruikt, de prestaties beter zijn (bv. Zuid-Korea!), vooral in de exacte vakken.

 13. @John Pals: Goed om te horen, en helemaal vanwege de trip naar Cupertino! Een reden te meer voor @iCulture om poolshoogte te nemen, denk ik.

  Veel succes in ieder geval!

 14. Hoe weet de iPad of hij gebruikt wordt door een school of gezin om de functie te kunnen gebruiken?

 15. @koert:”Dit wordt allemaal geregeld via de Apple School Manager.” Daar hebben alleen scholen toegang toe.

 16. Hehe dat werd tijd!
  Maar betekent dit dan ook dat de opslagcapaciteit van de iPad flink gaat worden verhoogd? Van 128 naar 256 of 512? Dit zou nl. wel logisch zijn als je ong. 30 scholieren op een iPad zou laten.. Of wordt alles in de Cloud gezet?

 17. Wachten, wachten, wachten, dat is wel het motto de laatste tijd bij Apple hè. Jammer hoor, de door consumenten meest gevraagde functie alleen invoeren bij scholen. Het lijkt mij dat als je het op scholen gaat invoeren het dus goed getest is en prima werkt. Gemiste kans denk ik.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.