iPad krijgt meerdere gebruikersaccounts in iOS 9.3 (op scholen)

Apple gaat in iOS 9.3 meerdere gebruikersaccounts op iPads toestaan. Het werkt voorlopig alleen bij scholen, waar meerdere scholieren een iPad moeten gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is een lang gekoesterde wens: meerdere gebruikersaccounts op iPads. In iOS 9.3 lijkt het eindelijk werkelijkheid te worden, al gaat het wel met kleine stapjes. Apple gaat de functie voorlopig alleen beschikbaar stellen op scholen. Scholieren kunnen op die manier een iPad delen met meerdere personen. Elke scholier logt in met een eigen account en krijgt vervolgens toegang tot zijn of haar persoonlijke data. Al jarenlang wordt er gezeurd om ondersteuning voor meerdere gebruikers op iPads en eindelijk lijkt Apple er (een beetje) gehoor aan te geven.


Apple ID op scholen

Meerdere scholieren per iPad

Apple introduceert zogenaamde ‘Managed Apple ID’s’. Dit zijn Apple ID’s die speciaal zijn bedoeld voor scholen. Elke scholier heeft zijn eigen Apple ID, die beheerd wordt door een centrale persoon op school. Deze persoon kan wachtwoorden resetten, nieuwe accounts maken en rollen toewijzen aan personen. Dit wordt allemaal geregeld via de Apple School Manager. Voor de scholieren is het alsof ze hun eigen Apple ID hebben, met bijvoorbeeld toegang tot documenten in iCloud en de mogelijkheid om zich te abonneren op iTunes U-cursussen.

Apple brengt daarnaast een nieuwe Classroom-app uit. Dit is een digitale assistent voor docenten, waarmee ze AirPlay-content naar een Apple TV kunnen sturen en bijvoorbeeld een quiz kunnen organiseren om te kijken hoeveel de leerlingen hebben opgestoken. Wat er nog meer nieuw is voor scholieren, lees je op de speciale webpagina op de website van Apple.

Meerdere gebruikersaccounts in iOS 9.3

Al deze nieuwe functies zijn beschikbaar in iOS 9.3, waarvan vanavond de eerste beta verscheen. In iOS 9.3 vind je ook de mogelijkheid om je scherm automatisch te dimmen met een f.lux-achtige nachtmodus.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.