iOS 5 en iCloud vanaf vandaag beschikbaar

Vandaag heeft Apple iOS 5 en iCloud beschikbaar gesteld aan gebruikers. Meer dan 200 nieuwe functies staan je te wachten, zoals Twitter-integratie, een verbeterd notificatiesysteem en de mogelijkheid om je iPad te activeren zonder tussenkomst van iTunes. In het Dossier iOS 5 lees je alles over de mogelijkheden. Ook kun je in een uitgebreid artikel […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad-ios5Vandaag heeft Apple iOS 5 en iCloud beschikbaar gesteld aan gebruikers. Meer dan 200 nieuwe functies staan je te wachten, zoals Twitter-integratie, een verbeterd notificatiesysteem en de mogelijkheid om je iPad te activeren zonder tussenkomst van iTunes. In het Dossier iOS 5 lees je alles over de mogelijkheden. Ook kun je in een uitgebreid artikel op iPhoneclub lezen over alle functies zoals Herinneringen (Reminders) en iMessage. De lancering valt samen met iCloud, de nieuwe online dienst van Apple die het al langer bestaande MobileMe gaat vervangen. In het dossier iCloud lees je welke nieuwe functies er aanwezig zijn. Bovendien hebben we een uitgebreid artikel over iCloud, waarin we uitleggen wat je er als gebruiker nu eigenlijk aan hebt.

Om voor iOS 5 in aanmerking te komen heb je een geschikt apparaat nodig. De iPad 1 en iPad 2 worden allebei ondersteund. Ook de iPhone 3GS en iPhone 4 en de derde/vierde generatie iPod touch is geschikt voor iOS 5. Ga je binnenkort de iPhone 4S kopen, dan is daar standaard al iOS 5 op voorgeïnstalleerd.

iOS5-compat

Om iOS 5 te kunnen installeren heb je iTunes 10.5 nodig, die je gisteren al kon downloaden. Verder is het verstandig om voor de update naar iOS 5 nog een volledige back-up van je toestel te maken. Dit gebeurt automatisch als je je iPad of ander iOS-apparaat met iTunes verbindt. Je kunt ook handmatig voor ‘Maak reservekopie’ kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 10:41
Categorie iOS
Onderwerpen android, eric schmidt, google, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.