Apple brengt iOS 12.4.4 uit voor oudere toestellen

Heb je een iPhone 6 (Plus) of iPhone 5s dan kun je nu updaten naar iOS 12.4.4. Apple heeft vanavond een extra update uitgebracht voor bezitters van deze oudere toestellen. Je kunt iOS 12.4.4 ook installeren op een iPad mini 2 en 3 en op de allereerste iPad Air uit 2013. Voor Apple Watch gebruikers met een oudere iPhone is er ook watchOS 5.3.3.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 12.4.4 nu te downloaden

Het grote nieuws van vanavond was de release van iOS 13.3 met onder meer controle voor ouders. Maar ook als je een ouder toestel hebt kun je vanavond updaten. Apple heeft hiervoor iOS 12.4.4 uitgebracht. Nieuwe functies zitten er niet in, maar het bevat wel allerlei beveiligingsverbeteringen zodat je weer veilig bent tijdens het gebruik van je toestel.


Apple blijft nog zeker vijf jaar na de release van een toestel nog updates uitbrengen en dat is bij deze oudere toestellen ook het geval. De volgende iPhones zijn geschikt voor de update naar iOS 12.4.4:

En daarnaast deze toestellen:

Twijfel je welke iPhone je hebt? Of wil je weten welke iOS-versie op jouw toestel geïnstalleerd kan worden? Check dan onze round-ups!

Bekijk ook

iOS update overzicht: welke versie kan ik op mijn iPhone of iPad installeren?

Kan ik mijn iPhone of iPad nog updaten? Check ons overzicht voor de meest recente iOS-versie die je op jouw Apple-toestel kunt installeren.

watchOS 5.3.3 ook beschikbaar

Apple heeft daarnaast nog watchOS 5.3.3 uitgebracht, speciaal voor mensen die hun Apple Watch gebruiken in combinatie met een oude iPhone. Je ziet deze update dus alleen als je een Apple Watch gebruikt met een iPhone die niet geschikt is voor iOS 13, zoals de iPhone 6 of ouder. In watchOS 5.3.3 zitten enkele verbeteringen in de beveiliging en geen nieuwe functies. De update is beschikbaar voor de Apple Watch Series 1 tot en met de Series 4.

Gebruik de Apple Watch in combinatie met een iOS 13-geschikt toestel? Dan kan je updaten naar watchOS 6.1.1.

Bekijk ook

Apple brengt watchOS 6.1.1 uit voor de Apple Watch

Met watchOS 6.1.1 krijgen we helaas geen nieuwe functies, maar wel bugfixes. De update is nu beschikbaar voor de Apple Watch. Welke bugs heeft Apple in deze versie opgelost?

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.