Dit concept van iOS 11 ziet eruit als watchOS

Vind jij dat iOS toe is aan een nieuw ontwerp? Dit concept van iOS 11 combineert watchOS, het besturingssysteem van de Apple Watch, met iOS. Zo krijgt het besturingssysteem een heel andere look.

De iPhone bestaat inmiddels tien jaar en daarmee is ook het besturingssysteem al een decennium oud. Voorheen bekend als iPhone OS en nu iOS is de basis van het besturingssysteem nog steeds hetzelfde. Moet Apple daarom iOS helemaal om gooien? Als het aan dit nieuwe concept van iOS 11 ligt wel, want in onderstaande video is een compleet andere versie van iOS 11 te zien. Hierdoor heeft iOS meer weg van watchOS, het besturingssysteem voor de Apple Watch.

iOS 11 concept op een iPhone 8.

iOS 11 concept geïnspireerd op watchOS

De iPhone 8 die in het najaar verschijnt, krijgt naar alle waarschijnlijkheid een OLED-scherm. Een kenmerk van een OLED-scherm is dat zwart tinten echt zwart zijn, waardoor het scherm bijvoorbeeld niet meer te onderscheiden is van een zwarte behuizing. Dit is dan ook terug te zien in onderstaande video, want veel onderdelen van het concept zijn in zwart uitgevoerd. Behalve het intensieve gebruik van zwart, is ook het beginscherm helemaal op de schop gegaan. Alle appicoontjes zijn in het concept rond gemaakt, net als op de Apple Watch.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ook qua besturing is er in het concept voor een andere aanpak gekozen. Middenin het beginscherm zie je een kleine widget van bijvoorbeeld de Muziek-app, zodat je direct vanaf het beginscherm je muziek kunt bedienen. Je kunt hier ook wisselen tussen andere apps die simpele informatie tonen, zoals de Weer-app. Het Bedieningspaneel komt ook naar voren en maakt in de video gebruik van 3D Touch om bijvoorbeeld een keuze te maken tussen Wi-Fi en het mobiele netwerk. Qua apps komt een nieuwe versie van Safari kort in beeld, waarin de adresbalk onderin beeld geplaatst is.

Aan het eind komt nog een conceptfunctie van de iPhone 8 voorbij. Dankzij nieuwe techniek moet je stroom door kunnen geven van de ene iPhone naar de andere. Het lijkt daardoor wat op draadloos opladen, al is dit niet de techniek die waarschijnlijk wel naar de iPhone 8 gaat komen. Volgens geruchten krijgt de iPhone 8 draadloos opladen dankzij een glazen voor- en achterkant. De chassis zou van roestvast staal zijn, als we de meest recente geruchten mogen geloven.

Bekijk ook

'Apple werkt aan stalen chassis voor iPhone 8'

De iPhone 8 krijgt een chassis van staal, zo blijkt uit bestellingen van Apple bij Aziatische toeleveranciers. Dat maakt het toestel sterker als Apple aan twee kanten glas toepast.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.