Chassis iPhone

‘Apple werkt aan stalen chassis voor iPhone 8’

De iPhone 8 krijgt een chassis van staal, zo blijkt uit bestellingen van Apple bij Aziatische toeleveranciers. Dat maakt het toestel sterker als Apple aan twee kanten glas toepast.

Apple zou volgens bronnen in Azië plannen hebben om het aluminium chassis van de iPhone te vervangen door roestvast staal. In de iPhone 8 zal het nieuwe chassis al worden toegepast, denken deze bronnen. Ze versterken de geruchten dat de iPhone 8 een voor- en achterzijde van glas heeft, een zogenaamd glass sandwich-design.

Chassis iPhone

Stalen chassis voor iPhone 8

Volgens DigiTimes beweren Taiwanese bronnen dat Apple bestellingen heeft geplaatst bij het bedrijf Jabil, niet bij de vaste toeleverancier Foxconn. Het zou gaan om versterkte iPhone-frames van staal die binnenin de iPhone worden gebruikt om het extra stevigheid te geven. Bij de iPhone 4 en 4s maakte Apple al gebruik van roestvast staal: daarbij werden twee glaspanelen geklemd tussen een stalen band rondom het scherm. Bij de iPhone 5 stapte Apple over op aluminium, dat lichter van gewicht maar ook buigzamer is. Dat brak ze op bij de iPhone 6, de tijd waarin ‘bendgate’ speelde. Onder hevige druk kon het toestel van vorm veranderen, bijvoorbeeld als de iPhone in je broekzak zat. De oplossing was simpel: ga niet op je iPhone zitten. Apple stapte voor de zekerheid toch maar over naar de iets steviger variant 7000-series aluminium in de iPhone 6s-serie.

Dat Apple nu opnieuw kiest voor staal betekent niet dat we het design van de iPhone 4-serie terugkrijgen. Apple zal waarschijnlijk kiezen voor een frontje en achterkant van glas, maar met afgeronde hoeken van glas. Apple zou ook plannen hebben om voor het eerst een OLED-scherm toe te passen in de iPhone. Draadloos opladen en een vrijwel onzichtbare thuisknop staan volgens de geruchten ook op de planning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2017, 9:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.