iPhone 8 geen bezel

‘iPhone 8 krijgt glazen behuizing voor draadloos opladen’

De iPhone 8 zou de glazen behuizing onder andere nodig hebben om draadloos opladen te ondersteunen. Apple-analist Ming-Chi Kuo meldt dat draadloos opladen beschikbaar komt in de iPhone van volgend jaar.

iPhone 8 geen bezel
Het lijkt er steeds meer op dat de iPhone 8 een nagenoeg geheel glazen behuizing krijgt. Maar dit is niet alleen om het toestel anders uit te laten zien. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo is de glazen behuizing nodig om draadloos opladen in de iPhone 8 aan te kunnen bieden. Pegatron zou de exclusieve leverancier zijn van het onderdeel dat zorgt voor draadloos opladen.

iPhone 8 van glas voor draadloos opladen

Volgens Kuo is de glazen behuizing een vereiste om het toestel draadloos op te kunnen laden. Hoewel er wel al manieren zijn dit te realiseren met een metalen behuizing, zorgt een glazen behuizing voor een betere manier van opladen omdat dit een stuk sneller gaat. Het is echter nog maar de vraag of elke iPhone gebundeld gaat worden met een draadloze oplader. De volledige iPhone line-up van volgend jaar blijft daardoor ook nog onzeker.

Eerder zei Kuo al dat er een nieuwe iPhone 8 komt die geheel van glas gemaakt wordt, met onder andere een virtuele homeknop die in het scherm verwerkt is. Dit zou dan ook het enige model zijn dat voorzien is van een OLED-scherm. De andere modellen zouden meer lijken op de iPhone 7 en minder grote verschillen hebben en daarnaast nog steeds gebruikmaken van een LCD-scherm. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan ligt het voor de hand dat de duurste iPhone 8 het enige model is dat draadloos opladen direct. In 2018 zouden dan ook andere iPhone-modellen gebundeld worden met een draadloze oplader.

Berichten over draadloos opladen in een iPhone circuleren al veel langer. Ook ver voor de aankondiging van de iPhone 7 werd gesproken over draadloos opladen, maar dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Begin deze maand schreven we nog over dat Foxconn werkt aan een draadloze oplader voor de iPhone 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2016, 12:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.