Apple Store Piazza Liberty

Apple werkt aan spectaculaire Apple Store in Milaan, met zeven meter hoge waterval

Apple wil op Piazza del Liberty in Milaan een spectaculaire Apple Store openen, met een tribune en een 7 meter hoge waterval. Het moet de eerste flagship store in Milaan worden.

Apple heeft plannen om in Milaan een nieuwe Apple Store te bouwen, voorzien van een waterval en tribune. De nieuwe Apple Store staat gepland voor Piazza del Liberty, in het centrum van de stad. Afgelopen december keurde de gemeente al de richtlijnen voor de bouwactiviteiten goed, die volgens een planoloog van de gemeente tamelijk “ambitieus en internationaal” zijn.

Apple Store Piazza Liberty

Apple Store in Milaan

De Apple Store moet verrijzen op de plek waar nu het Apollo Spazio Cinema te vinden is. De bioscoop moet behoorlijk worden verbouwd, maar ook het plein zelf zal onder handen genomen worden. Buiten komt een grote trap die naar de ondergrondse winkel leidt. Het wordt niet alleen de ingang voor de winkel, maar ook een ruimte voor culture evenementen. Vlak vóór de ingang is een hoge waterval gepland, waar je omheen moet lopen om de winkel te kunnen betreden. Er komen trappen en een lift voor mindervaliden. Apple schakelt de vaste designpartner Foster + Partners in, hetzelfde bedrijf dat ook Apple Campus 2 en opvallende Apple Stores wereldwijd heeft ontworpen.

Apple Store Piazza Liberty huidige situatie
De huidige situatie op Piazza del Liberty.

Apple moet de stad Milaan een bedrag van 768.732 euro betalen, als tegemoetkoming in de kosten van een renovatie die in 2013 werd uitgevoerd. Bovendien moet Apple jaarlijks 127.435 euro betalen om het plein te mogen gebruiken. Momenteel heeft Apple slechts twee winkels in Milaan, maar het zijn geen flagship stores. Eén bevindt zich in het Carosello-winkelcentrum ten noordoosten van Milaan en de andere in het Fiordaliso-winkelcentrum aan de zuidrand van de stad. In beide gevallen gaat het om onopvallende blokkendozen in winkelcentra.

De nieuwe Apple Store moet een echte eyecatcher worden. Het huidige plein wordt nog gedomineerd door een glazen kantoorkolos (zie foto). Straks moet de 7 meter hoge waterval vooral de aandacht trekken. De winkel zelf zit 8 meter onder de grond en bestaat uit een kubus. Tijdens culturele evenementen kunnen bezoekers op een groot scherm naar films kijken, terwijl op de achtergrond historische gebouwen zichtbaar zijn. Het plein is te vinden vlak naast de bekende boulevard Corso Vittorio Emanuele II.

Apple Store Piazza Liberty in de jaren 50
Piazza del Liberty in de jaren vijftig, toen het nog een parkeerplaats was en Piazzetta S. Paolo heette.

De bouw zal een jaar in beslag nemen meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera. Inmiddels lopen de onderhandelingen met winkels die aan het plein gevestigd zijn, om de overlast te compenseren. Het plein is sinds de renovatie in 2013-2014 een voetgangersgebied. Alberto Cortesi, eigenaar van restaurant Charleston, de oudste huurder op het plein: “Wij zitten hier veertig jaar, Piazza del Liberty was een parkeerplaats.” Cortesi denkt niet dat de Apple Store veel nieuwe klandizie al trekken, want de restaurants op het plein trekken al genoeg bezoekers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2017, 11:13
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, italië

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.