Vernieuwde Vevo op Apple TV.

Vernieuwde Vevo-app voor Apple TV laat je je eigen muziekzender maken

De Apple TV-app van muziekdienst Vevo is helemaal vernieuwd. Met de app van de dienst voor het bekijken van videoclips maak je je eigen muziekzender. Ook laat de app afspeellijsten zien die bij jouw smaak passen.

Vernieuwde Vevo op Apple TV.
Vevo, de grootste muziekdienst waarin alles draait om videoclips, heeft een compleet vernieuwde app voor de Apple TV uitgebracht. De Apple TV-tv versie van Vevo heeft niet alleen een compleet nieuw design, maar biedt nu allerlei gecureerde afspeellijsten met videoclips die bij jouw smaak passen. Door een eigen afspeellijst te maken, creëer je in feite je eigen muziekzender.

Vevo voor Apple TV

Vevo biedt al heel lang een app voor de Apple TV, zelfs op de oudere modellen. De Vevo-app voor de vierde generatie Apple TV is helemaal op de schop gegaan. Vevo heeft voor het nieuwe design duidelijk naar diensten als Spotify en Apple Music gekeken. Vevo stelt namelijk op basis van de dag en jouw smaak allerlei afspeellijsten met videoclips samen, zodat je op het juiste moment van de dag videoclips aan kan zetten die bij jouw muzieksmaak passen.

Afspeellijsten in Vevo op Apple TV.

Tijdens het bekijken van een muziekvideo kun je door de afspeellijst bladeren door omhoog te vegen op de touchpad van de Siri Remote. Terwijl je huidige muziekvideo doorspeelt, kun je eenvoudig door de lijst bladeren om een andere videoclip te selecteren. Als een videoclip bijna ten einde is, wordt ook mooi in beeld gebracht welke video hierna komt. Je krijgt daardoor echt het oude TMF-gevoel, maar dan helemaal door jezelf samengesteld. Behalve de gecureerde afspeellijsten, maak je namelijk ook eenvoudig je eigen afspeellijsten. Wel toont de app af en toe een korte reclame.

Video selecteren uit afspeellijsten in Vevo op Apple TV.

Behalve afspeellijsten en artiesten, kun je in de Vevo-app op de Apple TV ook bladeren door verschillende genre’s, zodat je ook nog videoclips van artiesten kunt ontdekken die je nog niet kende. De videoclips in de genre-pagina’s zijn gesorteerd op nieuwste releases en best bekeken video’s, maar je vindt hier ook afspeellijsten die horen bij het geselecteerde genre.

Genre's in Vevo op Apple TV.

Om de Vevo-app op de Apple TV te gebruiken, is het vereist om een Vevo-account aan te maken. Dit kan helaas niet via de Apple TV-app, maar wel via bijvoorbeeld de iPhone-app. Dit kun je doen met je eigen mailadres, maar ook met je Facebook- of Google-account. Vervolgens geef je aan wat je favoriete genre is en welke artiesten je leuk vindt. Op basis hiervan worden de lijsten met videoclips samengesteld. Door likes te geven leert de Vevo-app je muzieksmaak steeds beter kennen. Tot slot koppel je de Apple TV-app aan je account door de code in te voeren op een speciale webpagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2017, 20:00
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, muziekdienst, vevo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.