iPhone T-Mobile abonnement

ACM doet opnieuw onderzoek naar Datavrije Muziek van T-Mobile

De Autoriteit Consument & Markt gaat opnieuw onderzoek doen naar Datavrije Muziek van T-Mobile. De ACM gaat Datavrije Muziek toetsen aan de Europese wetten over netneutraliteit.

De discussie of Datavrije Muziek van T-Mobile in Nederland volgens de wet wel of niet mag, lijkt nog niet voorbij. De Nederlandse rechter oordeelde onlangs dat Datavrije Muziek niet verboden is in Nederland, omdat dit volgens Europese regels toegestaan is. De Autoriteit Consument & Markt gaat Datavrije Muziek nu toetsen aan de Europese verordening rond netneutraliteit.

T-Mobile muziek

Opnieuw onderzoek naar Datavrije Muziek

Met Datavrije Muziek zorgt T-Mobile ervoor dat er geen MB’s in rekening gebracht worden als je muziek luistert via bepaalde muziekdiensten die bij T-Mobile aangesloten zijn. Iedere muziekdienst kan zich aanmelden en er zijn voor hen geen kosten aan verbonden. Toch doen nog niet alle diensten mee, waaronder Apple Music. Wel belooft T-Mobile Datavrije Muziek uit te blijven breiden.

Eind vorig jaar dwong ACM T-Mobile om te stoppen met het aanbieden van Datavrije Muziek, omdat dit in strijd zou zijn met de Nederlandse netneutraliteit. Volgens de Nederlandse wet voor netneutraliteit mag je bepaalde diensten niet verbieden of voortrekken. Deze zero-rating mag dus volgens de Nederlandse wet niet, maar T-Mobile greep terug naar de Europese regelgeving omtrent netneutraliteit en zero-rating. De rechter ging hier in mee en stelde vervolgens dat de Europese regels boven de Nederlandse wetten gelden.

Nu blijkt dat de ACM het er niet bij laat zitten, zo meldt Telecompaper. De ACM gaat nu nog onderzoeken hoe Datavrije Muziek zich verhoudt ten opzichte van de Europese regelgeving omtrent netneutraliteit. Een nieuw onderzoek zou ook kunnen uitmonden in een nieuw besluit. De ACM heeft echter nog niet laten weten of ze in hoger beroep gaan tegen het eerdere besluit van de Nederlandse rechter, maar heeft die mogelijkheid nog wel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2017, 13:12
Categorieën Diensten, Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.