Face ID apps en websites

In iOS 11.3 kun je gezinsaankopen goedkeuren met Face ID

Ouders kunnen in iOS 11.3 toestemming met Face ID geven, als kinderen een app willen hebben. In eerdere versies van iOS 11 was de functie nog uitgeschakeld en moesten ouders een wachtwoord invoeren als ze een iPhone X hadden.

Groot was de teleurstelling toen bleek dat Face ID niet kon worden gebruikt voor gezinsaankopen. Als ouders toestemming willen geven voor een app die de kinderen willen downloaden, zullen ze hun wachtwoord moeten invoeren. In iOS 11.3 lijkt dat alweer te gaan veranderen, want in de beta lukt het goedkeuren van gezinsaankopen ook met Face ID. Blijkbaar was de functie eerder nog niet helemaal af of heeft Apple zich bij nader inzien bedacht.

Bezitters van een iPhone X klaagden over het feit dat ze steeds hun wachtwoord moesten invoeren als een van de kids een app wilde hebben. Het probleem speelt in huishoudens waar delen met gezin is ingeschakeld, zodat je met het hele gezin via dezelfde creditcard kunt afrekenen. Bij toestellen met Touch ID hoefde je alleen maar de vinger op de scanner te leggen. Bij Face ID lukte dat niet.

Maar dat duurt niet meer lang, want in de iOS 11.3 beta is het nu toch mogelijk om aankopen van een kind goed te keuren met een indringende blik. Als je voor de eerste keer een aankoop wil goedkeuren krijg je een pop-up te zien met de vraag of je voortaan Face ID wil gebruiken. Bovenstaand filmpje laat zien hoe het werkt.

Er zitten nog veel meer iOS 11.3 functies in de komende update, die we in de loop van maart verwachten. Zo heeft Apple beloofd dat je het trager maken van toestellen weer kunt uitschakelen en dat iMessage-berichten in iCloud weer worden gesynchroniseerd. Je leest er alles over in onze round-up ‘Nieuwe iOS 11.3 functies‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2018, 18:16
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerpen delen met gezin, face id, gezinsdeling
Device iPhone X
Software iOS

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.