Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

In iOS 11.3 kun je gezinsaankopen goedkeuren met Face ID

Ouders kunnen in iOS 11.3 toestemming met Face ID geven, als kinderen een app willen hebben. In eerdere versies van iOS 11 was de functie nog uitgeschakeld en moesten ouders een wachtwoord invoeren als ze een iPhone X hadden.

Groot was de teleurstelling toen bleek dat Face ID niet kon worden gebruikt voor gezinsaankopen. Als ouders toestemming willen geven voor een app die de kinderen willen downloaden, zullen ze hun wachtwoord moeten invoeren. In iOS 11.3 lijkt dat alweer te gaan veranderen, want in de beta lukt het goedkeuren van gezinsaankopen ook met Face ID. Blijkbaar was de functie eerder nog niet helemaal af of heeft Apple zich bij nader inzien bedacht.


Bezitters van een iPhone X klaagden over het feit dat ze steeds hun wachtwoord moesten invoeren als een van de kids een app wilde hebben. Het probleem speelt in huishoudens waar delen met gezin is ingeschakeld, zodat je met het hele gezin via dezelfde creditcard kunt afrekenen. Bij toestellen met Touch ID hoefde je alleen maar de vinger op de scanner te leggen. Bij Face ID lukte dat niet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Maar dat duurt niet meer lang, want in de iOS 11.3 beta is het nu toch mogelijk om aankopen van een kind goed te keuren met een indringende blik. Als je voor de eerste keer een aankoop wil goedkeuren krijg je een pop-up te zien met de vraag of je voortaan Face ID wil gebruiken. Bovenstaand filmpje laat zien hoe het werkt.

Bekijk ook

Face ID werkt niet voor gezinsaankopen op iPhone X

Je kunt Face ID niet gebruiken voor het goedkeuren van gezinsaankopen als je gebruik maakt van gezinsdeling. Bij elke aankoop zal de ouder het wachtwoord moeten invullen, waarschijnlijk om te voorkomen dat kinderen die op hun ouders lijken zelf kunnen gaan shoppen.

Er zitten nog veel meer iOS 11.3 functies in de komende update, die we in de loop van maart verwachten. Zo heeft Apple beloofd dat je het trager maken van toestellen weer kunt uitschakelen en dat iMessage-berichten in iCloud weer worden gesynchroniseerd. Je leest er alles over in onze round-up ‘Nieuwe iOS 11.3 functies‘.

Bekijk ook

Nieuw in iOS 11.3: dit zijn de belangrijkste functies en verbeteringen

iOS 11.3 is de nieuwste grote update voor de iPhone en iPad, met onder andere nieuwe opties voor accubeheer, nieuwe Animoji en meer. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies in iOS 11.3? In dit artikel zetten we ze op een rij, zodat je weet wat je kunt verwachten nadat je iOS 11.3 geïnstalleerd hebt.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.