HomePod in spacegrijs en wit

HomePod krijgt over-the-air updates via Woning-app

De HomePod krijgt over-the-air software-updates via de Woning-app van de iPhone. De updates zullen waarschijnlijk samenvallen met iOS-updates, waarop de HomePod-software is gebaseerd.

De HomePod draait op een eigen besturingssysteem dat regelmatig updates krijgt. Hoe dat werkt? Uit de code van iOS blijkt dat de updates over-the-air worden geïnstalleerd via de Woning-app, de speciale app voor HomeKit-apparaten.
De HomeKit draait op een aangepaste versie van iOS en is te beschouwen als een iPhone zonder scherm. Updates vallen waarschijnlijk samen met die voor iOS.

Apple heeft de afgelopen maanden al meerdere software-updates voor de HomePod uitgebracht, die bedoeld zijn voor het selecte groepje testers. Die groep bestaat momenteel vooral uit Apple-medewerkers. Wat daarbij opvalt is dat de updates van de HomePod samenvallen met iOS-updates. De meest recente HomePod-update verscheen gelijktijdig met iOS 11.2.5 en de kans is dan ook groot dat de eerste exemplaren op hun eigen speciale variant van iOS 11.2.5 draaien.

Naar verwachting komt een maand later iOS 11.3 beschikbaar, waarin mogelijk nog wat nieuwe functies zitten die de eerste release niet hebben gehaald. Eén van die mogelijke functies is ondersteuning voor multiroom en AirPlay 2.

HomePod in spacegrijs en wit

Zo werken HomePod-updates

Als er een software-update voor de HomePod beschikbaar is krijg je daarvan een melding op je iPhone. Je kunt daarna naar de Woning-app gaan om de update te installeren. Dit werkt op een soortgelijke manier als bij de Apple Watch. Je ziet de HomePod als een zelfstandig HomeKit-apparaat in de Woning-app. Eventueel kun je automatisch updates installeren (bij de Watch is dit niet mogelijk, bij de Apple TV wel). Daarbij kun je ook aangeven dat meerdere HomePods in huis een automatische update moeten krijgen.

HomePod update

In iOS 11.3 is AirPlay 2 aanwezig, dus de ondersteuning voor de HomePod zal waarschijnlijk ook niet lang duren. De update komt waarschijnlijk in de loop van maart beschikbaar, wellicht gelijktijdig met nieuwe iPads en misschien ook een iPhone SE 2.

Wil je een HomePod kopen, dan kun je momenteel terecht in de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk voor de pre-order. De levering vindt vanaf 9 februari plaats en iCulture is dan natuurlijk ook van de partij. We zullen uiteraard ook een grondige eigen HomePod review publiceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2018, 22:01
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerp homepod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.