Face ID

Face ID werkt niet voor gezinsaankopen op iPhone X

Je kunt Face ID niet gebruiken voor het goedkeuren van gezinsaankopen als je gebruik maakt van gezinsdeling. Bij elke aankoop zal de ouder het wachtwoord moeten invullen, waarschijnlijk om te voorkomen dat kinderen die op hun ouders lijken zelf kunnen gaan shoppen.

Met Face ID kun je toestemming geven bij het afrekenen van apps. Maar je kunt het niet gebruiken als je kinderen toestemming vragen voor een gezinsaankoop. Vragen kinderen of ze een bepaalde app mogen aanschaffen, dan zal een ouder goedkeuring moeten geven door het wachtwoord in te tikken. Dit werkt dus anders dan bij Touch ID, dat wel geschikt is om gezinsaankopen goed te keuren.

Geen Face ID voor gezinsaankopen

Als je de functie Delen met gezin hebt geactiveerd, kunnen alle huisgenoten op dezelfde creditcard aankopen doen. Voor kinderen kun je instellen dat ze eerst toestemming moeten vragen. De ouders krijgen dan een melding op hun toestel en na goedkeuring kunnen de kids alsnog de gewenste apps installeren. Op de iPhone X is er sprake van een klein onhandigheid, omdat je telkens je wachtwoord voor je Apple ID moet invoeren.

Face ID

Omdat kinderen vaak op hun ouders lijken?
Onduidelijk is waarom Apple de functie heeft uitgeschakeld. Misschien is het een bewuste keuze uit beveiligingsoverwegingen, maar het kan ook zijn dat er te weinig tijd was om het toe te voegen. Het zou ook iets te maken kunnen hebben met de gezichtsherkenning zelf. Ars Technica merkt op dat er praktische redenen kunnen zijn waarom Face ID niet werkt voor dit soort gezinsaankopen. We hebben in YouTube-filmpjes al kunnen zien dat tweelingen en kinderen die erg op hun ouders lijken de Face ID-herkenning om de tuin kunnen leiden. Een kind zou op die manier een aankoop zelf kunnen goedkeuren op het moment dat de ouder nog slaapt.

Wel is het interessant om te zien dat biometrische methoden om iemand te herkennen hun eigen regels en beperkingen hebben. Bestaande gewoontes (zoals het goedkeuren van aankopen met je duim) moeten opnieuw tegen het licht worden gehouden. Mocht je je kinderen hebben verwend met een eigen iPhone of iPad tijdens de kerstdagen en heb je zelf een iPhone X, dan weet je dus waarom je elke game die ze willen installeren handmatig zult moeten goedkeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 december 2017, 10:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen delen met gezin, face id, gezinsdeling
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.