iOS 11 iCulture.

iOS 11.1 met nieuwe emoji’s en 3D Touch appkiezer nu beschikbaar

Apple heeft iOS 11.1 uitgebracht, de nieuwste versie van iOS 11. In iOS 11.1 zitten meer dan zeventig nieuwe emoji's, en ook de 3D Touch appkiezer keert terug. Lees hier alles over iOS 11.1!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Haal je iPhone uit je broekzak of je iPad uit je tas, want het is weer tijd voor een update! Apple heeft zojuist iOS 11.1 vrijgegeven, de nieuwste versie van iOS 11. In iOS 11.1 zitten een aantal verbeteringen en vernieuwingen, waaronder meer dan zeventig nieuwe emoji’s. iOS 11.1 is beschikbaar voor iedere iPhone, iPad en iPod touch die geschikt is voor iOS 11.

Update 6 november: in iOS 11.1 is ook draadloos opladen op een hoger vermogen geactiveerd: van 5 Watt naar 7,5 Watt.

iOS 11 iCulture.

iOS 11.1 nu beschikbaar

Apple heeft iOS 11.1 de afgelopen maand uitvoerig getest met in totaal vijf betaversies. In iOS 11.1 zitten een aantal nieuwe functies en verbeteringen, maar alleen voor toestellen die kunnen draaien op iOS 11. Het gaat dan om onderstaande modellen:

Je kunt iOS 11.1 op twee manieren installeren: draadloos via Wi-Fi of via iTunes. Mocht je grotere problemen met iOS 11 hebben, dan raden wij aan om te updaten via iTunes. Dit doe je door je toestel met een Lightning-kabel te verbinden en in iTunes je toestel te selecteren. Kies vervolgens voor Zoek naar update om de nieuwste versie te downloaden en installeren. Zorg ervoor dat je voor die tijd een recente backup hebt. Wil je draadloos updaten, ga dan op je toestel naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

Nieuwe functies in iOS 11.1

iOS 11.1 bevat een aantal nieuwe functies en een zeer belangrijke bugfix en is daarom zeker de moeite waard om te installeren. Het eerste wat opvalt is dat er meer dan zeventig nieuwe emoji’s toegevoegd zijn. Het gaat daarbij om enkele populaire emoji’s, zoals de man met baard (ook wel hipsterbaard genoemd), de broccoli en een kotsend gezicht. In onderstaand artikel vind je een overzicht van alle nieuwe emoji’s in iOS 11.1. Voor Halloween kun je onder andere de zombie-emoji gebruiken, zoals Apple hieronder demonstreert.

Voor mensen met een iPhone met 3D Touch is er ook goed nieuws. De appkiezer is namelijk weer te openen door stevig op de linker schermrand te drukken. Dit was ook al mogelijk in iOS 10 en eerder, maar is met de komst van iOS 11 tijdelijk verwijderd. In iOS 11.1 maakt de functie zijn rentree, waardoor het niet meer nodig is om twee keer op de homeknop te drukken om tussen apps te wisselen.

Een paar weken geleden dook er een kwetsbaarheid op met betrekking tot de WPA2-beveiliging van Wi-Fi-netwerken. Door meerdere lekken waren Wi-Fi-netwerken kwetsbaar, maar Apple heeft dit probleem in iOS 11.1 opgelost. Het wordt dus aangeraden om meteen te updaten, zodat je beveiligd bent tegen dit probleem.

Apple heeft daarnaast nog enkele bugs opgelost in iOS 11. Hieronder vind je de volledige releasenotes van iOS 11.1. De bug in de Rekenmachine-app is in iOS 11.1 nog niet opgelost. iOS 11.1 is daarnaast waarschijnlijk standaard geïnstalleerd op de iPhone X. Je kunt vanaf 3 november de iPhone X kopen.

iOS 11.1 releasenotes.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 07 november: Informatie over sneller draadloos opladen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2017, 12:38
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 11
Devices iPad, iPhone, iPod touch
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.