Wisselen tussen apps met 3D Touch.

Op de linker schermrand drukken om te wisselen tussen apps: zo werkt het

Wist je dat je 3D Touch ook kunt gebruiken om tussen apps te wisselen? Door stevig aan de zijkant van het scherm te drukken, kun je wisselen tussen apps zonder de homeknop in te drukken.
Vrouw drukt op linker schermrand iPhone

3D Touch biedt veel extra mogelijkheden, zoals Quick Actions, Peek en Pop en rijke notificaties. Je kunt 3D Touch echter ook gebruiken om snel te wisselen tussen apps. Het multitaskingscherm tover je zo tevoorschijn zonder dat je de homeknop gebruikt.

Let op: Deze functie is alleen beschikbaar in iOS 9, iOS 10 en vanaf iOS 11.1. In eerdere versies van iOS 11 is dit niet beschikbaar.

Apps wisselen door op de linker schermrand te drukken

Met 3D Touch op de iPhone 6s en nieuwer kun je het multitaskingscherm tevoorschijn halen. Normaal gesproken druk je twee keer op de homeknop (of veeg je van beneden naar halverwege het scherm op de iPhone X), maar met 3D Touch is dat niet nodig. Het enige wat je namelijk hoeft te doen, is door stevig op de linker rand van het scherm te drukken en naar rechts te schuiven. Dit kan over de gehele hoogte van het scherm, zolang het maar aan de linker rand is.

Appkiezer openen met 3D Touch.

Op deze manier open je niet alleen de appkiezer, maar je kunt er nog meer mee. Door met 3D Touch halverwege het scherm te vegen, wordt de appkiezer geopend. Veeg je echter helemaal van links naar rechts, dan wissel je direct tussen twee apps, zonder dat je een app hoeft aan te tikken in de appkiezer. Tijdens het gebruik van deze functie krijg je feedback met de Taptic Engine, zodat je weet dat je stevig genoeg op het scherm drukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen 3d touch, multitasking
Software iOS 10, iOS 11, iOS 9