Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

Nooit meer zoeken: iOS 10.3 met Zoek mijn AirPods nu beschikbaar

iOS 10.3 is eindelijk beschikbaar gekomen. Deze nieuwe versie bevat veel nieuwe functies en verbeteringen, zoals Zoek mijn AirPods en Apple's nieuwe bestandensysteem. Lees hier wat er nog meer nieuw is en hoe je iOS 10.3 downloadt.

Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.
Ben je vaak je AirPods kwijt? Dan hoef je vanaf vandaag nooit meer lang te zoeken, want Apple heeft zojuist de definitieve versie van iOS 10.3 beschikbaar gesteld. In iOS 10.3 zit onder andere de functie Zoek mijn AirPods, waardoor je via de Zoek mijn iPhone-app je zoekgeraakte AirPods kunt terugvinden. Maar dat is niet het enige, want iOS 10.3 bevat nog veel meer nieuwe functies, zoals verbeteringen voor CarPlay en het nieuwe bestandensysteem APFS.

iOS 10.3 nu beschikbaar

iOS 10.3 is de afgelopen paar maanden uitvoerig getest, maar nu is eindelijk het moment om deze nieuwe versie van iOS te downloaden. iOS 10.3 is te downloaden voor elke iPhone, iPad en iPod touch die geschikt is voor iOS 10. Het gaat om de volgende modellen die bijgewerkt kunnen worden naar iOS 10.3:

Alle functies van iOS 10.3 zijn beschikbaar op bovenstaande modellen. Er zijn dus geen opties die op bepaalde oudere toestellen niet werken of niet beschikbaar zijn. Naast nieuwe functies, bevat iOS 10.3 ook nog de nodige bugfixes.

iOS 10.3 release notes.

iOS 10.3 downloaden

iOS 10.3 is net zoals elke andere iOS-update op twee manieren te downloaden. De meest eenvoudige manier is om iOS 10.3 rechtstreeks vanaf je toestel binnen te halen. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Software-update. De nieuwe versie verschijnt hier vanzelf in beeld, waarna je hem kunt downloaden en installeren. Een andere manier is om de update via iTunes te installeren. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch aan op een computer met de Lightning-kabel en selecteer het toestel in iTunes. Kies daar voor Zoek naar update om de update te downloaden en te installeren.

Zat je op een beta van iOS 10.3 en zie je de nieuwste versie niet? Je kunt de update forceren door het betaprofiel te verwijderen. Doe daarvoor het volgende:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Tik op Profiel en kies voor het iOS Beta Software Profile.
  3. Kies voor Verwijder profiel.
  4. Herstart je iPhone of iPad en controleer of er een update beschikbaar is via Instellingen > Algemeen > Software-update.

Zorg er te allen tijde voor dat je eerst een reservekopie maakt van je iPhone, iPad of iPod touch. Hoewel een iOS-update bijna altijd goed gaat, is er altijd een kans dat er toch iets mis gaat. Zeker door de wisseling naar Apple’s nieuwe bestandensysteem APFS, is het verstandig om eerst een backup te maken. Dit kan zowel via iCloud (Instellingen > iCloud > Reservekopie) als via iTunes (verbind je toestel met een kabel en kies voor Maak reservekopie). Zorg er dus echt voor dat je een recente back-up hebt voordat je de overstap naar iOS 10.3 maakt. De kans dat er iets mis gaat is klein, maar je kunt in dit soort gevallen beter het zekere voor het onzekere nemen.

iOS 10.3 met Zoek mijn AirPods, verbeteringen CarPlay en meer

iOS 10.3 bevat een hoop verbeteringen en nieuwe functies. De belangrijkste nieuwe functie is de komst van een zoekfunctie voor de AirPods in de Zoek mijn iPhone-app. Met Zoek mijn AirPods bekijk je de laatst bekende locatie van je AirPods op een kaartje. Als je binnen het Bluetooth-bereik bent, maar geen idee hebt waar de AirPods uithangen, dan kun je een pieptoon laten afspelen zodat je ze kunt horen. Je kunt dit kiezen voor beide AirPods of voor alleen de linker of rechter AirPod. In een apart artikel hebben we uitgelegd hoe Zoek mijn AirPods precies werkt.

Als je een CarPlay-radio hebt, dan kun je met ingang van iOS 10.3 gebruikmaken van nieuwe functies. Linksboven in de zijbalk vind je nu een snelkoppeling naar de drie meest recente apps. Hierdoor wissel je sneller van apps, zodat je niet eerst terug hoeft naar het beginscherm als je van bijvoorbeeld de Muziek-app naar de Berichten-app wil gaan. Ook kun je in de Muziek-app nu zien welk nummer er als volgende afgespeeld wordt.

CarPlay in iOS 10.3.

Behalve deze nieuwe functies, bevat iOS 10.3 nog veel meer verbeteringen. Zo kun je nu de appcompatibiliteit checken, om te zien of apps bij toekomstige versies van iOS nog bruikbaar zijn. Bovendien is de pagina voor je Apple ID nu verbeterd en vind je hem bovenaan de Instellingen-app. De volledige lijst met verbeteringen en nieuwe functies in iOS 10.3 vind je in onderstaand artikel.

De overige vernieuwingen in iOS 10.3 hebben we in een apart artikel voor je op een rij gezet. Denk aan een vernieuwde Instellingen-app, waarin je alle informatie omtrent je Apple ID- en iCloud-account bij elkaar vindt. De volledige lijst met vernieuwingen vind je in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2017, 20:20
Categorie iOS
Onderwerp ios 10
Device AirPods

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.