Night Shift op de Mac: macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar

Apple heeft macOS Sierra 10.12.4 voor iedereen met een Mac beschikbaar gesteld. macOS Sierra 10.12.4 bevat onder andere Night Shift, zodat het scherm in de avond minder blauw kleurt. Lees hier hoe je macOS Sierra 10.12.4 downloadt en installeert.

Vorig jaar werd de optie Night Shift toegevoegd aan iOS, zodat het scherm in de avond minder blauw kleurt en prettiger voor je ogen is. Nu een jaar later is Night Shift eindelijk beschikbaar op de Mac, want Apple heeft zojuist macOS Sierra 10.12.4 voor iedereen beschikbaar gesteld. Deze versie brengt Night Shift naar de Mac, maar niet voor elk model.

macOS Sierra op een MacBook met persoon

macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar

Na twee maanden testen heeft Apple eindelijk macOS Sierra 10.12.4 voor iedereen beschikbaar gesteld. De nieuwe versie is beschikbaar voor elke Mac die kan draaien met macOS Sierra. Het gaat om de volgende Macs die bijgewerkt kunnen worden naar macOS Sierra 10.12.4:

macOS Sierra 10.12.4 release notes.

Dat wil echter niet zeggen dat alle functies van macOS Sierra 10.12.4 beschikbaar is voor elke Mac. Night Shift, de belangrijkste nieuwe functie, werkt niet op alle Macs. Night Shift op de Mac is beschikbaar op de volgende modellen:

Bekijk ook

Night Shift werkt niet op oudere Macs

Night Shift werkt niet op oudere Macs. Maar hoe zit het precies en op welke modellen werkt het wel en niet? iCulture zocht het voor je uit.

macOS Sierra 10.12.4 downloaden

De update naar macOS Sierra 10.12.4 is te downloaden vanuit de Mac App Store. Open de Mac App Store en tik in de menubalk op het Updates-tabblad. macOS Sierra 10.12.4 komt daar vanzelf tevoorschijn. Wil je updaten vlak nadat de nieuwe versie beschikbaar gekomen is, dan kan het mogelijk even duren voordat deze voor jou zichtbaar is. Ook kan het update-proces dan iets langer duren. Wacht geduldig af en laat je Mac rustig updaten. Ben je bang dat je gegevens kwijtraakt, maak dan eerst een backup van je Mac.

Bekijk ook

Time Machine backups maken van je Mac: dit moet je weten

Met Time Machine kun je backups maken van je Mac, waardoor je verloren of verwijderde bestanden kunt terugvinden. Time Machine voorkomt dat je iets kwijtraakt op je Mac en in deze tip leggen we uit hoe het werkt.

macOS Sierra 10.12.4 met Night Shift

De belangrijkste nieuwe functie in macOS Sierra 10.12.4 is zoals eerder gezegd de komst van Night Shift. Met Night Shift zorg je ervoor dat het scherm in de avond minder blauw kleurt. Dit zou beter zijn voor je ogen, wat ten gunste komt aan je eigen nachtrust. We deden vorig jaar al onderzoek naar het nut van Night Shift en daarover lees je meer in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Het nut van Night Shift: slaapdeskundigen aan het woord

F.lux, GoodNight en binnenkort Night Shift; het is een trend geworden om je ogen te beschermen tegen het blauwe licht van je iPhone-scherm. Hoe denken slaapdeskundigen over deze schermdimmende apps, en hoe werken ze precies?

Night Shift op de Mac werkt verder op exact dezelfde manier als op je iPhone, iPad en iPod touch. Dat wil zeggen dat je Night Shift handmatig kunt inschakelen (op de Mac via het Berichtencentrum), maar je kunt Night Shift ook automatisch laten activeren. Dit kan zowel op basis van een ingesteld tijdschema als op basis van zonsondergang en zonsopkomst. Je vindt de instelling bij Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > Night Shift. In onze tip over Night Shift lees je alles over hoe dit op de Mac werkt.

Bekijk ook

Geef je ogen meer rust met Night Shift: zo werkt het

Dankzij Night Shift in iOS en iPadOS kleurt het scherm van je iPhone en iPad minder blauw, wat in de avonduren beter is voor je ogen. In deze tip leggen we uit hoe je dit in kunt stellen en gebruiken.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.