macOS Sierra op een MacBook met persoon

Night Shift op de Mac: macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar

Apple heeft macOS Sierra 10.12.4 voor iedereen met een Mac beschikbaar gesteld. macOS Sierra 10.12.4 bevat onder andere Night Shift, zodat het scherm in de avond minder blauw kleurt. Lees hier hoe je macOS Sierra 10.12.4 downloadt en installeert.

Vorig jaar werd de optie Night Shift toegevoegd aan iOS, zodat het scherm in de avond minder blauw kleurt en prettiger voor je ogen is. Nu een jaar later is Night Shift eindelijk beschikbaar op de Mac, want Apple heeft zojuist macOS Sierra 10.12.4 voor iedereen beschikbaar gesteld. Deze versie brengt Night Shift naar de Mac, maar niet voor elk model.

macOS Sierra op een MacBook met persoon

macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar

Na twee maanden testen heeft Apple eindelijk macOS Sierra 10.12.4 voor iedereen beschikbaar gesteld. De nieuwe versie is beschikbaar voor elke Mac die kan draaien met macOS Sierra. Het gaat om de volgende Macs die bijgewerkt kunnen worden naar macOS Sierra 10.12.4:

macOS Sierra 10.12.4 release notes.

Dat wil echter niet zeggen dat alle functies van macOS Sierra 10.12.4 beschikbaar is voor elke Mac. Night Shift, de belangrijkste nieuwe functie, werkt niet op alle Macs. Night Shift op de Mac is beschikbaar op de volgende modellen:

macOS Sierra 10.12.4 downloaden

De update naar macOS Sierra 10.12.4 is te downloaden vanuit de Mac App Store. Open de Mac App Store en tik in de menubalk op het Updates-tabblad. macOS Sierra 10.12.4 komt daar vanzelf tevoorschijn. Wil je updaten vlak nadat de nieuwe versie beschikbaar gekomen is, dan kan het mogelijk even duren voordat deze voor jou zichtbaar is. Ook kan het update-proces dan iets langer duren. Wacht geduldig af en laat je Mac rustig updaten. Ben je bang dat je gegevens kwijtraakt, maak dan eerst een backup van je Mac.

macOS Sierra 10.12.4 met Night Shift

De belangrijkste nieuwe functie in macOS Sierra 10.12.4 is zoals eerder gezegd de komst van Night Shift. Met Night Shift zorg je ervoor dat het scherm in de avond minder blauw kleurt. Dit zou beter zijn voor je ogen, wat ten gunste komt aan je eigen nachtrust. We deden vorig jaar al onderzoek naar het nut van Night Shift en daarover lees je meer in onderstaand artikel.

Night Shift op de Mac werkt verder op exact dezelfde manier als op je iPhone, iPad en iPod touch. Dat wil zeggen dat je Night Shift handmatig kunt inschakelen (op de Mac via het Berichtencentrum), maar je kunt Night Shift ook automatisch laten activeren. Dit kan zowel op basis van een ingesteld tijdschema als op basis van zonsondergang en zonsopkomst. Je vindt de instelling bij Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > Night Shift. In onze tip over Night Shift lees je alles over hoe dit op de Mac werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2017, 19:11
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen firmware, macos sierra, night shift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.