Instagram Stories op Verkennen-tabblad

Instagram stuurt melding als iemand een screenshot maakt van jouw Story

Instagram Stories zijn een verzameling van foto's en video's die voor 24 uur door je Instagram-volgers te bekijken zijn. Maar wat nou als iemand een screenshot maakt van jouw Story om deze te bewaren? Dan krijg jij daar als Story-maker nu een melding van.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Instagram Stories op Verkennen-tabblad
Instagram Stories is een functie die het sociale netwerk afgekeken heeft van Snapchat. In een Instagram Story kun je met foto’s en video’s je verhaal kwijt die gedurende 24 uur beschikbaar blijven om te bekijken. Omdat de berichten vanzelf verdwijnen, wil Instagram je beschermen met een nieuwe functie. Zodra iemand een screenshot maakt van jouw Story, krijg je daar meteen een melding van.

Update december 2017: Er wordt nu alleen een melding gedaan als bij Direct Messages een screenshot wordt gemaakt.

Melding bij maken van screenshot van Instagram Story

Instagram Stories is de nieuwste functie die Instagram steeds verder uitbreidt en is het directe antwoord op Snapchat. Waar Snapchat bijna helemaal draait om foto’s en video’s die maar kort te bekijken zijn, is Instagram Stories een apart onderdeel binnen de Instagram-app. Maar net als in Snapchat zijn Instagram Stories maar voor korte tijd te bekijken, namelijk 24 uur. Dit maakt het delen van geinige filmpjes of grappige foto’s wat laagdrempeliger, omdat je weet dat ze toch niet voor altijd zichtbaar blijven. Maar wat nou als iemand een screenshot maakt, waardoor die wat vreemde foto van jou ineens wél bewaard blijft?

De Instagram-app stuurt je nu een melding als iemand een screenshot maakt, zoals te zien is in de tweet hierboven. Hierdoor weet je niet alleen dat iemand een screenshot gemaakt heeft, maar kun je hem of haar daar ook op aanspreken en eventueel vragen of hij of zij de screenshot wil verwijderen. Snapchat stuurde haar gebruikers vanaf het begin al een melding zodra iemand een screenshot maakte van een zogenaamde Snap. Het sturen van een melding zodra er een screenshot gemaakt wordt, werkt alleen in het Stories-gedeelte van Instagram. Dat betekent dat je normale Instagram-foto’s nog steeds op kunt slaan door hier een screenshot van te maken.

Instagram is haar app de laatste tijd flink aan het uitbreiden met nieuwe functies. Vorige week werden er nog livestreams en verdwijnende video’s aan Instagram Direct toegevoegd, terwijl eerder Instagram Stories uitgebreid werd met vermeldingen en Boomerang-video’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2017, 14:13
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.