Instagram Stories op Verkennen-tabblad

Instagram Stories kan nu mensen vermelden en Boomerang-foto’s toevoegen

Instagram Stories, de functie die wat weg heeft van Snapchat, heeft nieuwe functies gekregen. Instagram Stories laat je nu andere profielen vermelden, zodat zij daar een melding van krijgen. Ook kun je bewegende foto's toevoegen dankzij de Boomerang-functie.

explore-instagram-stories
Stories, de Snapchat-achtige functie van Instagram, is uitgebreid. Bij het maken van een eigen Story kun je nu gebruikers vermelden, net als in een reactie of nieuwe post. Daarnaast kun je ook plaatjes maken met het Boomerang-effect, zonder dat je daar de aparte app voor nodig hebt. Tot slot kunnen geverifieerde gebruikers nu ook links toevoegen aan hun eigen Story.

Mensen vermelden in Instagram Stories

Instagram Stories werd enkele maanden geleden gelanceerd, maar pas nu wordt de functie uitgebreid met nieuwe functies en mogelijkheden. De handigste nieuwe functie laat je gebruikers vermelden in een Instagram Story. Maak hiervoor een foto in je eigen Story en tik dan op het Aa-knopje om tekst toe te voegen. Zodra je deze tekst begint met een apenstaartje en de eerste letters van de gebruikersnaam intikt, verschijnen er boven het toetsenbord suggesties van gebruikers die je kunt taggen. De vermelde persoon krijgt vervolgens een melding dat hij of zij getagd is.

Instagram met vermeldingen en Boomerang in Stories.

Naast het vermelden kun je nu ook foto’s maken met het Boomerang-effect. Boomerang is een app van Instagram zelf, waarmee je gif-achtige afbeeldingen kunt maken. De Boomerang-app maakt hiervoor meerdere foto’s die vervolgens achter elkaar gezet worden zodat er een korte animatie gemaakt wordt. Dit kan nu dus ook rechtstreeks vanuit de Instagram-app door onderaan tijdens het maken van een Story op Boomerang te tikken.

De derde nieuwe functie is alleen bedoeld voor geverifieerde profielen, zoals bedrijven en belangrijke personen. Deze accounts kunnen namelijk links toevoegen aan een Instagram Story, zodat gebruikers hierop kunnen tikken en meer kunnen lezen over bijvoorbeeld een geadverteerd product. Voorheen waren links alleen toegestaan in de biografie van een Instagram-profiel. Om de twee andere functies te kunnen gebruiken, is het niet nodig om de app te updaten. Heb je de meest recente versie van eerder deze week, dan vind je de functies vanzelf in het Stories-gedeelte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2016, 17:15
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.