NLziet start begin 2017 met bieden van live tv-kijken

De televisiedienst NLziet start begin 2017 met het aanbieden van live tv-kijken. Betatesters kunnen dan beginnen met het live kijken naar populaire Nederlandse tv-zenders. NLziet werkt ook nog aan een app voor de Apple TV.

NLziet streamen naar je televisie.
De terugkijkdienst NLziet bestaat nog steeds en gaat de komende tijd flink vernieuwen. Via NLziet kijk je programma’s van de NPO, RTL en SBS in hoge kwaliteit terug en van veel programma’s kun je ook vooruit kijken. In 2017 komt daar nog een functie bij, als NLziet start met het aanbieden van live tv-kijken. Dat blijkt uit een post op de NLziet-website.

Live tv-kijken met NLziet in 2017

Voor NLziet betaal je momenteel een bedrag van €7,95 waarmee je alle programma’s van de NPO, RTL en SBS kunt terug- en vooruitkijken. Live tv-kijken ontbrak echter voor lange tijd, maar in 2017 begint de dienst met de eerste tests. Betatesters krijgen vanaf het eerste kwartaal van 2017 de mogelijkheid om te beginnen met het testen van live tv-kijken. Dit is overigens niet de eerste keer dat er begonnen wordt met het testen van live tv-kijken, want in oktober vorig jaar is voor de iOS-app al de eerste test voor live tv-kijken gestart. Maar nu ook andere betatesters via bijvoorbeeld de NLziet website live tv kunnen kijken, lijkt het erop dat de functie daarna breder uitgerold gaat worden. Of de prijs van €7,95 per maand dan behouden blijft, is niet bekend.

Bekijk ook

NLziet laat je live tv-kijken op iPhone en iPad

NLziet is aan het testen met een nieuwe app, waarmee je Nederlandse tv-zenders live kunt kijken, zonder dat je nog een kabelabonnement nodig hebt. De test duurt een maand.

Apple TV-app nog onderweg

Behalve voor de iPhone en iPad, is NLziet ook nog steeds bezig met een app voor de vierde generatie Apple TV. Dit lieten ze afgelopen zomer via Twitter weten. Een precieze timing is er nog niet, maar er wordt in ieder geval wel aan gewerkt. Momenteel kun je in Nederland al rechtstreeks vanaf de Apple TV live tv-kijken via tv-dienst Knippr.

Bekijk ook

Televisiedienst KNIPPR nu met Apple TV-app en Chromecast-ondersteuning

De nieuwe televisiedienst KNIPPR heeft een app uitgebracht voor de vierde generatie Apple TV, zodat je eenvoudig van je televisie live tv kunt kijken. Bovendien is de iOS-app uitgebreid met ondersteuning voor Chromecast.

Je kunt je in ieder geval hier alvast aanmelden als betatester voor de NLziet website. De afgelopen tijd zijn er al wat wijzigingen doorgevoerd voor tv-kijken via de website, terwijl de NLziet-app afgelopen zomer AirPlay- en Chromecast-ondersteuning toevoegde.

Bekijk ook

NLziet kan nu met AirPlay programma's van NPO, RTL XL en KIJK streamen

De NLziet-app om programma's van de grote Nederlandse televisiezenders mee terug te kijken, is vandaag uitgebreid met AirPlay-ondersteuning. Hierdoor kun je de programma's doorsturen naar de Apple TV.

Via: Tweakers

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 november 2016 om 21:11
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.