Instagram explore

Instagram wil ‘gedeelde ervaringen’ en daar hoort live video bij

Instagram maakt live videostreamen binnenkort mogelijk in de app. Dat bevestigt de CEO van het bedrijf in een interview. Eerder lekten al screenshots uit die de nieuwe functie verklappen. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie beschikbaar komt.

Na video gaat Instagram ook de stap naar live video zetten. Het bedrijf werkt aan livestreaming-functionaliteit in de Instagram-app. Dat zegt Instagram CEO Kevin Systrom in een interview met de Financial Times. Daarmee treedt de populaire app in de voetsporen van moederbedrijf Facebook, dat (live) video ook steeds meer centraal wil stellen. Wanneer de nieuwe functionaliteit beschikbaar komt is nog niet duidelijk.

Instagram Live

Instagram krijgt Live Video

Systrom geeft aan dat Instagram niet alleen een camera-app wil zijn, maar mensen in staat wil stellen om ‘gedeelde ervaringen’ te maken. Dan lijkt het toevoegen van live video een logische vervolgstap, zeker in de concurrentie met andere populaire chatapps zoals Snapchat. “Live is erg spannend voor ons. Ik denk dat het wat we al doen kan verbeteren”, zegt de CEO in het interview. “Als ik mijn relatie met een geliefde wil versterken, dan is streaming video een geweldige manier om dichterbij die persoon te komen.”

Hoe de nieuwe functionaliteit gaat werken is nog niet duidelijk. Maar afgelopen maand lekten via een Russische site al screenshots uit van een nieuwe livestreaming-functie, die ‘Go Insta’ zou heten. Die lijkt te gaan samenwerken met de Stories-functie die Instagram recent introduceerde. De Stories-functie zelf kreeg donderdag nog een grote update. Daarmee is het nu mogelijk om mensen te vermelden in reacties of nieuwe posts. De functie, die is afgekeken van Snapchat’s Verhalen, lijkt in ieder geval aan te slaan bij de Instagram-gebruikers. Zo’n twee maanden na de introductie telt Stories zo’n 100 miljoen dagelijkse gebruikers.

Video centraal stellen
Bij de presentatie van de kwartaalcijfers bevestigde Facebook afgelopen week al dat het video meer centraal wil stellen. Facebook CEO Mark Zuckerberg verwees daarbij naar de ‘familie van apps’, waar ook Instagram en WhatsApp onder vallen. In de nieuwsfeed van Facebook komt video meer centraal te staan en ook voor Messenger staan videofuncties op de planning. Facebook zelf zette met Facebook Live de eerste stap naar livestreaming eerder dit jaar al. Sinds mei dit jaar is het aantal live video’s met Facebook Live met een viervoud gestegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2016, 9:53
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, livestream, stories

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.