Instagram explore

Instagram test live videostreams met ‘Go Insta!’-functie

Instagram wil ook live videostreams introduceren met de functie Go Insta! De livebeelden verschijnen in je Instagram Stories-overzicht en verdwijnen na verloop van tijd.

Sinds Meerkat een hit werd zijn bijna alle sociale netwerken bezig gegaan met hun eigen variant op livestreaming. Ook Instagram wil het gaan aanbieden, terwijl moederbedrijf Facebook al een eigen variant heeft. Volgens de Russische nieuwssite T Journal is Instagram bezig met het testen van een live videofunctie.

‘Go Insta’ voor Instagram Live

De functie zou ‘Go Insta’ heten en samenwerken met de Instagram Stories-functie, die de app een tijdje geleden van Snapchat kopieerde. Hiermee kun je foto’s en video’s met elkaar combineren tot een verhaal, dat 24 later weer verdwijnt. Als er een livestream beschikbaar is van één van je vrienden, dan is dat te herkennen aan de tekst ‘LIVE’ op het cirkeltje van de Instagram Story, zoals hieronder is te zien.

Instagram Live

Wil je zelf een livestream starten, dan moet je klikken op de rode knop met de tekst ‘Go Insta!’ om de uitzending te starten. De uitzending blijft waarschijnlijk 24 uur bewaard, net zo lang als de huidige Instagram Stories. Details ontbreken echter nog.

Steeds meer functies in Instagram
Instagram heeft zelf nog niets officieel aangekondigd en de nieuwe functie lijkt voorlopig beperkt tot een beperkte uitrol. Sinds Facebook de Instagram-app heeft overgenomen is de simpele app wel een stuk ingewikkelder geworden. Er zijn nu Stories, gesponsorde berichten, een niet-chronologische tijdlijn en het kenmerkende vierkante fotoformaat werd ook losgelaten. Daarnaast kwamen er steeds meer functies bij die van Snapchat zijn overgenomen. Deze nieuwe functie past wel bij de plannen van moederbedrijf Facebook: zij zien live video’s als de toekomst en investeren hevig in virtual reality.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2016, 9:01
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.