Emoji najaar 2016

Er komen 51 nieuwe emoji aan: vampier, UFO, kotsgezicht en exploderend brein

Er komen nieuwe emoji aan om je berichten op te leuken, zoals een zombie, UFO, exploderend brein en een kotsend hoofd. We kunnen ze begin 2017 in iOS verwachten.

Nieuwe emoji vallen de afgelopen tijd als rijpe appels uit de boom. iOS 10 bevatte meer dan honderd nieuwe emoji en in iOS 10.2 krijgen we er alweer een flinke hoeveelheid bij. Maar dat is niet genoeg. Het Unicode Consortium heeft vannacht 51 nieuwe emoji goedgekeurd als onderdeel van Unicode 10. Bereid je alvast voor op nieuwkomers zoals de zebra, giraffe, vampier en UFO.

Emoji najaar 2016

En gebruik jij wel eens de uitdrukking ‘Mind is blown!’ dan kun je dat binnenkort illustreren met een exploderend hoofd. De nieuwe emoji zijn gebaseerd op aanvragen van externe partijen die het afgelopen jaar zijn binnengekomen. Zo vinden we ook in het lijstje afbeeldingen van een vrouw in hijab en een vrouw die borstvoeding geeft.

Van de nieuwe emoji zijn er 36 die te maken hebben met gezichten, zoals een grijnzend hoofd met sterretjes in de ogen en een gezicht waar makeup op wordt gesmeerd. Zoek je nog een kotsgezicht of eentje met hysterische ogen, dan vind je die waarschijnlijk binnenkort op je iPhone. Als er nieuwe emoji worden goedgekeurd betekent het vaak dat Apple het merendeel overneemt, waarbij ze de voorkeur lijken te hebben voor emoji die diversiteit uitstralen. Zo komen er in iOS 10.2 afbeeldingen van een dansende man, kerstvrouw, prins en een zwangere vrouw. Apple zal in de nieuwe lijst vast enthousiast zijn over de meermin, die ook in mannelijke variant aanwezig is.

In de nieuwe lijst vind je ook nog een klimmende persoon, een persoon in lotushouding, een persoon in een stoomcabine, een man met baard en een gezicht met halve bril (monocle). Fantasiefiguren zoals elfje, vampier, genie en zombie maken de lijst compleet.

Nieuwe emoji in Unicode 10: lotushouding en sokken

Eten, dieren en voorwerpen
Zoek je het meer in de culinaire hoek, dan kun je kiezen uit een kom soep, kokosnoot, broccoli, hartige taart, pretzel, sandwich of ingeblikt voedsel. Verder zijn er nieuwe dieren bijgekomen zoals twee dinosaurussen (een sauropod en t-rex), een egel en een krekel. Bij de voorwerpen heb je straks de keuze uit hersenen, een oranje hart, een petje, sjaal, handschoenen, jas, sokken, slee, vliegende schotel en beker met rietje.

Nieuwe voedsel-emoji in Unicode 10

Automatisch omzetten in iOS 10
Genoeg om naar uit te kijken dus, waarbij we benieuwd zijn welke woorden iOS straks automatisch omzet naar een emoji. Daarvoor zullen we waarschijnlijk wel tot begin 2017 moeten wachten, als Apple weer een nieuwe versie van iOS klaar heeft (wellicht iOS 10.3?). Afgelopen zomer werden 72 nieuwe emoji van Unicode 9.0 goedgekeurd en veel daarvan zitten in iOS 10.2, waaronder de clown, selfie en bacon.

De volledige lijst met nieuwe gezichtsemoji is online te vinden, net als de complete lijst van emoji in Unicode 10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2016, 9:47
Categorie Achtergrond
Onderwerp emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.