Ian Spalter van Instagram op de foto voor Apple Event

Zo maakt Instagram straks gebruik van de iPhone 7-camera

Speciaal voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus brengt Instagram nieuwe functies uit in de volgende update van de app. Zo krijg je haptische feedback door te zoomen en kunnen er nu Live Photos worden geplaatst.

Tijdens de presentatie van de iPhone 7 kwam Ian Spalter even aan het woord. Als ‘Head of Design’ van Instagram kondigde hij een aantal nieuwe functies aan waar ze op de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus gebruik van gaan maken. Het wordt bijvoorbeeld gemakkelijker om Live Photos op Instagram te plaatsen.

Instagram 3D touch menu

3D Touch
Instagram gaat op meerdere manieren gebruik maken van de nieuwe camerafuncties van de iPhone 7-serie. De eerste verandering is te vinden in het 3D Touch-menu. Voorheen was het mogelijk om vanuit dit menu direct naar je Direct Messages te gaan. Dat gaat in de toekomstige update veranderen naar ‘Add to Story’. Zo kun je vanuit het 3D Touch-menu snel een foto of video aan jouw Story toevoegen.

Bij het maken van een Story-foto kan je aan de linkerkant de verbeterde zoomfunctie gebruiken van de iPhone 7 Plus. Wanneer je zoomt, krijg je nu haptische feedback. Daarmee wordt door trillingen via het scherm aangegeven hoeveel zoom je op dat moment gebruikt.

Live Photos op Instagram

De verbeterde Live Photos zijn straks ook te gebruiken in Instagram. Met de ‘Boomerang’-knop linksboven kan je van een normale foto schakelen naar een Live Photo. Zo begint de Live Photo niet opnieuw, maar spoelt hij aan het einde weer naar het begin, en dat herhaalt zich. Je kan een Live Photo maken in de app zelf, maar je kan ook eerder gemaakte Live Photos importeren vanuit je fotobibliotheek.

Verbeterde kleurweergave door filters

Filters
De huidige filters van Instagram zijn in de update volledig aangepast aan het scherm van de nieuwe iPhone. Door de bredere kleurweergave op schermen van de iPhone 7 en de 7 Plus, versterken ze het effect van die kleuren.

Nieuwe pushnotificatie Instagram

Als laatste maakte Ian Spalter bekend hoe Instagram de rijke pushnotificaties in iOS 10 gaat gebruiken. Wanneer je straks een like of reactie krijgt op bijvoorbeeld een foto, wordt nu de desbetreffende foto weergeven wanneer je de notificatie naar beneden sleept. Sommige nieuwe functies, zoals 3D Touch en Live Photos, zullen waarschijnlijk ook beschikbaar zijn voor andere iPhones.

Naar verwachting komt de update rond de release van iOS 10 (13 september) en de iPhone 7 en 7 Plus (16 september) uit.

Meer aankondigingen
Er is nog veel meer aangekondigd tijdens het Apple-evenement op 7 september. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen: de aankondiging van de iPhone 7, de aankondiging van de Apple Watch Series 2 en onze handige samenvatting van alle belangrijke feiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2016, 12:52
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.