iPhone 7 Plus modellen

Prijsverhoging in Europa: nieuwste iPhones zijn 20 euro duurder

Apple heeft de prijzen van de iPhones met 20 euro verhoogd. Daar staat tegenover dat je nu tweemaal zoveel opslagcapaciteit krijgt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple kondigde op het podium aan dat de iPhone niet duurder wordt, terwijl er wel allerlei nieuwe technologie in zit. Toch is dat niet helemaal waar, want in Europese landen waaronder Nederland is de prijs van de iPhones omhoog gegaan. Enig lichtpuntje: je krijgt nu wel tweemaal zoveel opslagruimte.

Update 8 september: Inmiddels is alle informatie bekend over de pre-order. Wil je dit toestel hebben, lees dan onderstaand artikel over de iPhone 7 reserveren en het plaatsen van een pre-order.

iPhone 7 Plus modellen

Prijsverhoging in Nederland en België

De Amerikanen hebben (alweer) mazzel: zij krijgen een iPhone met tweemaal zoveel opslag en veel betere specs voor dezelfde prijs als vorig jaar. In Europa zijn we wat minder gelukkig.

Dit waren de prijzen die Apple in Nederland en België hanteerde:

In plaats daarvan betaal je nu:

Toegegeven, je krijgt meer waar voor je geld, maar je bent voor alle modellen 20 euro extra kwijt. In het Verenigd Koninkrijk gingen de prijzen overigens nog veel sterker omhoog en moeten gebruikers rekening houden met een prijsstijging tussen de 11% en 15%. Dat hangt samen met de waardedaling van de pond ten opzichte van de dollar door Brexit. In de afgelopen maanden waren de Britse Apple-winkels een koopjesparadijs, maar die tijd is voorbij.

Dat de prijzen in euro’s nu ook zijn bijgesteld heeft helaas ook te maken met Brexit. Door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU heerst er onzekerheid dat nog meer landen willen vertrekken. De euro is echter minder sterk getroffen dan de pond. Wil je een tientje per toestel besparen? Dan kun je je iPhone in Duitsland gaan halen, maar waarschijnlijk haal je de benzine- of reiskosten er niet uit.

Er zijn ook spullen goedkoper geworden
In Europese landen zoals Nederland en België is de prijs van de iPhone 6s omlaag gegaan. Je betaalt voor het exemplaar met 128GB opslag niet langer €969 maar €769, dus een verschil van tweehonderd euro. De iPhone 6s-modellen met 16GB en 64GB opslag zijn echter uit het assortiment gehaald. Er is alleen keuze uit 32GB (€659) en 128GB (€769). Soortgelijke wijzigingen gelden voor de Plus-modellen.

Bij de iPhone SE is er ook iets veranderd. Het instapmodel met 16GB opslag kost nog steeds €489 maar voor het duurdere model met 64GB opslag ben je nu €549 kwijt (was €589).

Ook zijn er diverse prijsverlagingen doorgevoerd bij de iPads, waarover we eerder vandaag schreven. Er is bij de iPads ook wat geschoven met opslagcapaciteiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2016, 15:52
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen europa, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.