Infuse update

Infuse krijgt diepzwarte modus op iPhone X

De update Infuse 5.6.7 zorgt voor een diepzwarte modus op de iPhone X, zodat je toestel langer meegaat tijdens het videokijken. Ook kun je de favorieten op je homescreen nu naar eigen inzicht indelen.

FireCore heeft de eerste update in 2018 van Infuse uitgebracht, de veelzijdige mediaspeler voor je iPhone, iPad en Apple TV. Infuse 5.6.7 bevat een echt donkere modus voor de iPhone X en aanpasbare favorieten voor je homescreen. De app ondersteunt ook high dynamic range (HDR) video’s op apparaten die daarvoor geschikt zijn. Momenteel is deze HDR-functie nog wat foutgevoelig, maar er wordt aan gewerkt om dit in de volgende Infuse-update te verbeteren.

Infuse: diepzwarte modus op iPhone X

Waarom een diepzwarte modus? Nou, vaak betekent een donkere modus dat ontwikkelaars voor donkergrijs hebben gekozen, zodat het niet al te zwart voor je ogen wordt. Bij Infuse hebben ze echter gekozen voor puur zwart. Dit is vooral gunstig voor de iPhone X omdat daarin een OLED-scherm zit. De individuele pixels hoeven bij puur zwart niet te worden opgelicht, waardoor je batterij langer meegaat. Normaal heeft Infuse een witte gebruikersinterface.

Infuse donkere modus

Je kunt de zwarte modus inschakelen via het tandwieltje rechts. Daarna ga je naar General > Dark Mode om de schakelaar aan te zetten. Infuse maakt nu ook gebruik van de maximale schermresolutie van de iPhone X, zodat je geen zwarte balken meer aan de boven- en onderkant ziet.

Homescreen-favorieten aanpassen
Voor alle andere iPhones heeft Infuse 5.6.7 gelukkig ook iets te bieden: je kunt nu je homescreen-favorieten in de app makkelijk aanpassen. Blader naar een categorie, tik op de drie puntjes en select de optie Add to Favorites.

De update bevat nog meer kleine verbeteringen, die te vinden zijn in de changelog. Zo gaat de app beter om met audiotracks, is het zoomgedrag verbeterd en is er een probleem opgelost waardoor video’s op de kop werden afgespeeld. Infuse is gratis te downloaden vanuit de App Store, maar wil je het maximale eruit halen dan zul je een vergoeding van een paar euro per jaar moeten betalen. Voor mensen die de app veel gebruiken is dat absoluut de moeite waard.

Donkere modus in meer apps
Veel meer apps introduceren de afgelopen tijd een donkere modus, waaronder Wikipedia en ook YouTube is bezig met een donkere modus, die eerder al experimenteel beschikbaar was. In iOS 11 kun je met slim omkeren de indruk wekken dat je een donkere modus hebt. Op de website darkmodelist.com vind je een overzicht van apps met donkere modus.

Andere apps met een goede donkere modus zijn Apollo (een van de winnaars in de iCulture Awards), Tweetbot 4 en Overcast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2018, 13:08
Bron Bron Firecore
Categorie Apps
Onderwerpen infuse, video
Devices Apple TV, iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.