Deze website biedt een overzicht van apps met donkere weergave

Liefhebbers van een dark mode in apps op iOS of Mac opgelet: op de site Dark Mode List vind je een overzicht van apps die een donkere weergave ondersteunen.

Wat zouden we graag zien dat Apple in iOS een algemene donkere modus toevoegt! Tot het zover is zullen we ons moeten behelpen met apps die al een donkere modus aanbieden. Voor liefhebbers van de duistere kant is er nu de website Dark Mode List, die je helpt om dergelijke apps met donkere weergave te vinden. De website toont een lijst van meer dan vijftig donkere apps voor iPhone, iPad en Mac, die continu wordt bijgewerkt.

Dark Mode List verzamelt apps met donkere modus

Er zijn steeds meer apps met een donkere modus. Zo kreeg de Wikipedia-app een donkere modus, terwijl ook de Twitter-app een donkere modus heeft toegevoegd. Deze twee voorbeelden vind je ook op de website Dark Mode List, maar daarnaast zijn er nog 55 andere apps.

Op de website vind je onder andere de browser Opera Mini, de agenda-app Fantastical 2, Tweetbot 4, de Reddit-app Apollo, de onlangs vernieuwde Telegram X en nog veel meer. Ook als je op zoek bent naar een podcast-app met een donkere modus kun je op de website terecht.

De lijst met apps met donkere weergave vind je op deze pagina.

Naast de verzameling iOS-apps kun je ook grasduinen door de lijst met websites en Mac-apps met een donkere weergave. Je kunt bijvoorbeeld op de Twitter-website de nachtmodus instellen en Google in het donker gebruiken. Ook is YouTube op de desktop in het donker te gebruiken, zoals we eerder op iCulture al besproken hebben.

Het overzicht met donkere websites en Mac-apps vind je hier.

Bekijk ook

Zo kan een volledig donkere modus op de iPhone X eruit zien

De iPhone X gaat dankzij zijn OLED-scherm extra energiezuinig om met een zwart scherm. Maar hoe zou een complete dark mode er op de iPhone X uit zien? Dit concept laat het zien.

iCulture-app met donkere modus
En hoe zit het met de iCulture-app? iCulture-uitgever Jean-Paul heeft daar het volgende over te zeggen:

Sinds de introductie van de iPhone X krijgen we wekelijks veel vragen wanneer onze iCulture-app een donkere modus krijgt. Het staat hoog op onze prioriteitenlijst en er wordt momenteel door app-ontwikkelaar @wbroek naar gekeken voor de eerstvolgende grote update, maar eenvoudig is het niet. Vanwege keuzes uit het verleden is het ombouwen van de schermen naar een variant die een compleet donkere modus (geoptimaliseerd voor OLED) ondersteunt voor ons helaas niet zomaar even gedaan.

Er wordt hard gewerkt aan een versie met volledig donkere modus. We hopen dat het in de eerstvolgende update klaar is, maar helaas geen belofte op dit vlak. Wij zijn ook afhankelijk van de tijd die onze ontwikkelaar hier maximaal in kan steken.

Hou dus even geduld als je eerder het verzoek bij ons hebt neergelegd om een donkere modus voor de app toe te voegen. We zijn zeker op de hoogte van jullie wensen en werken eraan, maar het kan nog even duren!

Tussenoplossing: Slim omkeren
De nieuwe Slim omkeren-functie (Smart Invert) in iOS 11 zou eventueel een prima tussenoplossing kunnen zijn voor de iCulture-app, maar helaas gooit de artikelweergave hierbij roet in het eten.

Jean-Paul:

Wij maken voor de artikelweergave gebruik van een UIWebview (vanwege de rijke content uit WordPress). Voor ‘Slim omkeren’ is het belangrijk dat afbeeldingen (of video’s, enzovoorts) een speciale uitzondering krijgen, maar dat werkt alleen als de afbeeldingen ook echt in een eigen view zitten (bv. een UIImageView). Dat kan niet als je gehele scherm een UIWebview is.

Bekijk ook

Kleuren omkeren op de iPhone en iPad: zo doe je dat

Door kleuren om te keren, kunnen kleurenblinden of mensen met andere visuele beperkingen beter registreren wat er op het scherm te zien is. Apple heeft ook een manier om 'slim' kleuren om te keren. In deze tip lees je wat dat is en hoe je het instelt.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.