Wikipedia in het donker op de iPhone met Tim Cook.

Wikipedia introduceert donkere modus en iMessage-stickers

Wikipedia lezen op je iPhone of iPad kun je voortaan beter doen via de officiële app, want deze is nu uitgebreid met een donker thema. Hierdoor is het veel prettiger om Wikipedia 's avonds laat te lezen.

Wikipedia in het donker op de iPhone met Tim Cook.
Als je vaak Wikipedia gebruikt, dan kan de update van vandaag goed van pas komen. De Wikipedia-app heeft nu namelijk een nieuwe weergave voor de avonduren, want dankzij de donkere modus zijn artikelen een stuk prettiger om te lezen. Je kunt kiezen uit twee verschillende standen, zodat je het uiterlijk van Wikipedia naar eigen smaak kunt aanpassen.

Donkere modus in Wikipedia

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Wikipedia haar app volledig onder handen genomen heeft. In de tussentijd heeft Wikipedia meerdere updates uitgebracht, bijvoorbeeld met speciale iOS 10-widgets. Deze keer is er een nieuwe donkere weergave aan Wikipedia toegevoegd, waardoor het gehele uiterlijk van de app naar eigen smaak in te stellen is. Je kunt vanaf nu kiezen uit drie leesthema’s: standaard, sepia en donker.

Je vindt de nieuwe instelling zodra je de vernieuwde Wikipedia-app voor het eerst opent, maar je kunt het uiterlijk ook nog wijzigen via de instellingen van de app. De standaard-optie is de normale witte weergave die vooral overdag geschikt is. Zodra het begint te schemeren, kan het sepia-thema een goede keuze zijn. Dit heeft wat weg van Night Shift en maakt de app wat geler van kleur. De meeste gebruikers zullen waarschijnlijk blij zijn met het donkere thema, want daarmee schakelt de app over naar een zwarte met grijze look. Dit maakt de app meer geschikt om ‘s avonds te lezen. Er zit in de instellingen ook nog een instelling om afbeeldingen te dimmen, zodat deze je ook niet verblinden.

Wikipedia donker en sepia.

iMessage-stickers voor Wikipedia
Daarnaast is de app ook nog uitgebreid met een collectie van speciale iMessage-stickers. In totaal gaat het om negen verschillende stickers, waaronder een hond met een astronautenhelm. Wij kunnen geen situatie bedenken waarin deze Wikipedia-stickers echt van pas gaan komen, maar met ingang van versie 5.6 van de Wikipedia-app heb je in ieder geval de mogelijkheid om dit te doen. Mocht je niet precies weten hoe je een iMessage-app activeert en gebruikt, dan lees je daar in onderstaande tip alles over.

De donkere weergave komt van pas, vooral vanwege het gebrek van een standaard donkere modus in iOS. In iOS 11 vind je wel een optie voor toegankelijkheid, genaamd Slim omgekeerd. Dankzij deze instelling wordt alles in iOS wat wit is, zwart gemaakt. Afbeeldingen blijven echter behouden, waardoor je geen gek gekleurde foto’s te zien krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 augustus 2017 om 16:59
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.