YouTube-logo donker.

YouTube test nieuwe dark mode in iOS-app

YouTube doet momenteel een test met een nieuwe donkere weergave van de iOS-app. Deze dark mode is in de laatste versie bij sommige gebruikers zichtbaar.

Goed nieuws voor mensen die graag van een dark mode houden: YouTube test momenteel een donker thema in de iOS-versie van de app. Vanaf versie 13.01 zien sommige gebruikers een schakelaar om de dark mode in te schakelen. Zit jij bij de gelukkigen?

YouTube test dark mode

Bijna een jaar geleden kreeg YouTube een geheime donkere modus voor de website. Nadat deze via een omweg beschikbaar was, werd de weergave niet veel later voor iedereen beschikbaar gesteld. Op de website kun je de donkere modes dan ook gewoon via de instellingen activeren, waardoor YouTube ‘s avonds prettiger voor je ogen is. Ditzelfde pad zou ook de iOS-app kunnen bewandelen. Vanaf versie 13.01 is namelijk een donker thema ontdekt.

Het zou gaan om een zogenaamde A/B-test van YouTube. Dat wil zeggen dat slechts een klein deel van de gebruikers de schakelaar voor de donkere weergave ziet verschijnen. Mocht de functie bij jou actief zijn, dan vind je hem door rechtsboven op je account te tikken en vervolgens te kiezen voor Instellingen > Donker thema. De schakelaar zou helemaal bovenaan moeten staan. Zie je hem niet, dan is de donkere weergave bij jou helaas niet geactiveerd. Controleer ook of je de nieuwste App Store-versie al geïnstalleerd hebt.

YouTube donker thema instellen.

Het zal waarschijnlijk niet heel lang meer duren voordat de donkere modus voor iedereen beschikbaar komt. In de Android-versie zijn inmiddels ook al aanwijzingen naar het donkere thema gevonden. Zodra de donkere modus voor iedereen beschikbaar is, lees je dat op iCulture. In de tussentijd kun je de website Dark Mode List raadplegen, waarin je een lijst vindt van apps die een donker thema bieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2018, 9:07
Bron Bron Reddit
Via Via 9to5Google
Categorie Apps
Onderwerp youtube
Devices iPad, iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.