HomePod Siri vragen stellen

HomePod goedgekeurd door FCC, niets staat de verkoop nog in de weg

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft goedkeuring gegeven aan de HomePod. Niets staat een spoedige introductie van Apple's slimme speaker nu nog in de weg. De eerste exemplaren zouden al vanuit de fabriek zijn verscheept.

Apple’s HomePod heeft goedkeuring gekregen van de FCC. Dit is een noodzakelijke stap om verkocht te mogen worden in de winkel, vanwege de draadloze functies. De speaker met modelnummer A1639 krijgt aan de onderkant een FCC-merkje, om duidelijk te maken dat de instanties het apparaat naar tevredenheid hebben getest. Het is een van de laatste formaliteiten die Apple nog moest nemen om de HomePod in de winkels te krijgen.

HomePod goedgekeurd door FCC

De goedkeuring van de FCC betekent overigens niet dat de gebruikelijke foto’s van de tests nu al te bekijken zijn. Die worden pas op 17 juli openbaar gemaakt, als de HomePod waarschijnlijk al lang op de markt is. Er zijn ook documenten die vertrouwelijk zullen blijven, waaronder schema’s van interne onderdelen. Maar daarvoor hebben we altijd nog iFixit, die met regelmatige teardowns laat zien welke onderdelen er in
Apple-producten zitten.

HomePod FCC-label

Volgens geruchten zal de HomePod al binnen een paar weken verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten en zijn de eerste exemplaren al vanuit China op transport gezet. Afgelopen woensdag beweerde de Taipei Times dat Apple’s productiepartner Inventec de eerste miljoen HomePods heeft verscheept. Samen met productiebedrijf Foxconn zouden er dit jaar tussen de 10 en 12 miljoen stuks in de verkoop moeten gaan.

Helaas miste Apple daarbij de belangrijke decembermaand, waardoor Amazon en Google hun slag konden slaan. Google zou sinds de introductie van de Google Home Mini meer dan 1 speaker per seconde hebben verkocht.

Apple is dankzij de FCC-goedkeuring nu in ieder geval vrij om op elk gewenst moment met de verkoop te beginnen. Ter vergelijking: Apple kreeg op 4 oktober FCC-goedkeuring voor de iPhone X en begon nog geen maand later op 3 november met de verkoop. Apple spreekt zelf over ‘early 2018’ wat voor Apple-begrippen een periode tussen januari en april inhoudt. Eind januari of begin februari lijkt echter meer voor de hand te liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2018, 10:08
Bron Bron FCC
Categorie iDevices
Onderwerpen fcc, homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.