iculture-peilt
iCulture Peilt
iPhone SE vergelijking iPhone 6s

Merendeel iCulture-lezers kiest voor een 4,7-inch iPhone

De iCulture-lezers hebben gesproken: het merendeel kiest voor het 4,7-inch model. Met een overweldigende meerderheid kiest bijna de helft van de stemmers voor het tussenmaatje van de iPhone 6 en iPhone 6s.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone SE vergelijking iPhone 6s
Nu Apple weer een frisse line-up klaar heeft staan met drie verschillende schermformaten en met de nieuwste specificaties, waren wij benieuwd hoe jij als iCulture-lezer tegen het aanbod aankijkt. Wij vroegen daarom waar jullie straks voor kiezen: een iPhone met het grootste schermformaat, de meest compacte versie of juist de tussenmaat. Het resultaat: het veilige tussenmaatje is het meest populair.

Bijna de helft kiest voor 4,7-inch iPhone

Met een ruime meerderheid hebben jullie gekozen voor het 4,7-inch model. Van in totaal 4527 stemmen heeft 43,8% van de stemmers gekozen voor het formaat van de iPhone 6 en iPhone 6s. Dit komt neer op 1984 stemmen. Op de tweede plaats eindigden de grote 5,5-inch schermen met 29,7% van de stemmen, maar het verschil met het kleinste 4-inch schermformaat (26,5%) is niet eens zo groot. Dit komt neer op respectievelijk 1344 en 1199 stemmen.

iCulture peilt-uitslag over schermformaat van de iPhone.

De nieuwe iPhone SE verschijnt begin april in Nederland en is qua specificaties nagenoeg gelijk aan de iPhone 6s (minus 3D Touch). Dit nieuwe kleine model zal daardoor de komende maanden even krachtig zijn als de high-end modellen, maar hier komt in september verandering in.

In september zal Apple de nieuwe iPhone 7 aan gaan kondigen, die wederom verwacht wordt in twee schermformaten van 4,7- en 5,5-inch. Geruchten wijzen echter ook al een lange tijd op een speciaal model van de allergrootste iPhone, bijvoorbeeld met een dubbele camera.

Tip! Inmiddels kun je al de iPhone SE reserveren in Nederland en België. Check ook onze iCulture Vergelijker voor de iPhone SE prijzen en de beste iPhone-aanbiedingen van dit moment.

Dit artikel bevat (al dan niet geautomatiseerde) verwijzingen naar een of meer winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. Het artikel is zonder inbreng van genoemde bedrijven tot stand gekomen. Lees onze disclaimer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2016, 11:22
Categorie iDevices
Onderwerpen iculture peilt, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE
Device iPhone 6s Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.