iOS 9.3 met 3D Touch op de Instelllingen-app.

Nieuwe 3D Touch-acties in iOS 9.3: dit kun je ermee

Naast alle nieuwe functies, zoals een nachtmodus en meer nieuwe functies voor CarPlay, brengt iOS 9.3 ook enkele kleinere maar handige toevoegingen. Nieuwe 3D Touch-acties voor standaard apps is zo'n toevoeging. Wij zetten de nieuwe acties op een rijtje.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Toen Apple 3D Touch introduceerde, bleken maar een handvol standaardapps ermee te werken. Met de komst van iOS 9.3 heeft Apple een inhaalslag gemaakt: er zijn nog veel meer standaardapps die de mogelijkheid bieden om snelle acties uit te voeren. In dit artikel vind je een overzicht.


iOS 9.3 met 3D Touch op de Instelllingen-app.

Deze week bracht Apple iOS 9.3 uit met daarin een hoop nieuwe functies, zoals Night Shift en nieuwe functies voor Apple Music en Kaarten in CarPlay. Voor mensen met een iPhone 6s en iPhone 6s Plus is er ook goed nieuws, want enkele standaardapps die nog niet voorzien waren van 3D Touch-functies, hebben dat nu wel. Ook zijn de App Store en iTunes verrijkt met nieuwe snelle acties.

3D Touch voor Instellingen, Gezondheid, Weer en meer

3D Touch werkt alleen op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Door stevig op het appicoon te drukken, spring je naar belangrijke functies van de desbetreffende app. Hieronder vind je een lijst van standaardapps waarbij 3D Touch in iOS 9.3 is toegevoegd.

  • Instellingen: In de Instellingen-app open je nu snel allerlei handige functies. Via de toegevoegde 3D Touch-functie spring je naar Bluetooth-, Wi-Fi- en batterijinstellingen.
  • Weer: Door stevig op de Weer-app te drukken, spring je direct naar je huidige locatie, ingestelde locaties en voeg je een locatie toe.

Instellingen-app met 3D Touch in iOS 9. Weer-app met 3D Touch in iOS 9.

  • Gezondheid: In de Gezondheid-app is het met iOS 9.3 mogelijk om snel je Medische ID naar voren te halen, terwijl je ook snel het Dashboard kunt openen.
  • Kompas: Gebruik je de Kompas-app vaak, dan kun je vanaf iOS 9.3 direct de waterpas of de gewone kompas openen.
  • Aandelen: Zoek je de aandelen van een specifiek bedrijf? Met 3D Touch ga je zo naar het zoekscherm.

Gezondheid-app met 3D Touch in iOS 9. Kompas-app met 3D Touch in iOS 9.

Naast de compleet nieuwe 3D Touch-functies voor bovenstaande apps, vind je in iOS 9.3 ook nieuwe Quick Actions in apps die al voorzien waren van 3D Touch. Het gaat hier om de App Store- en iTunes-app:

  • App Store: Naast de opties om codes in te wisselen en te zoeken naar apps, kun je met een enkele druk op de knop nu ook alle apps updaten waarvan er updates klaar staan. Ook is er een knop toegevoegd om naar al je aankopen te gaan.
  • iTunes: In de iTunes-app zijn soortgelijke functies toegevoegd. Zo bekijk je al je aankopen en ga je direct naar je huidige downloads dankzij 3D Touch, naast het zoeken en inwisselen van codes.

Aandelen-app met 3D Touch in iOS 9. App Store-app met 3D Touch in iOS 9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.