iculture-peilt
iCulture Peilt
Verschillende schermformaten van de iPhone-familie.

iCulture peilt: Hoe groot wordt jouw volgende iPhone?

Voor welk schermformaat kies jij bij de aanschaf van je volgende iPhone? Wij zijn benieuwd of Apple je heeft overtuigd van het 4-inch formaat of dat je toch iets groters zoekt.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Verschillende schermformaten van de iPhone-familie.
Nu Apple een nieuwe 4-inch iPhone aangekondigd heeft, is er meer keuze dan ooit. Liefhebbers van kleinere toestellen zijn niet meer aangewezen op de oudere modellen, maar kunnen ook de krachtige iPhone SE nemen. Wij zijn daarom benieuwd hoe groot jouw volgende iPhone wordt.

Voor welk schermformaat ga jij?

Wij zijn daarom benieuwd wat jouw plan is voor je volgende iPhone. Laat je mening blijken in onderstaande poll.

Poll niet zichtbaar? Je vindt hem via deze link

Drie schermkeuzes voor de iPhone

Bij de aanschaf van een nieuwe iPhone kun je straks uit drie schermformaten kiezen, terwijl de specificaties van de toestellen nagenoeg gelijk zijn. Kies jij voor het grote scherm met een schermdiagonaal van 5,5-inch, of kies jij voor het kleine en compacte van een 4-inch scherm? Is de tussenmaat van 4,7-inch voor jou ideaal? We hebben de nieuwe iPhone SE al in twee afzonderlijke artikelen op technisch vlak vergeleken zowel met de iPhone 6s als met de iPhone 5s. Het verschil tussen de iPhone SE en iPhone 6s heeft vooral te maken met het uiterlijk, terwijl het verschil met de iPhone 5s vooral binnenin te vinden is.

https://www.iculture.nl/verschillen-iphone-se-vs-iphone-6s/

Voor alle schermformaten is wel wat te zeggen, waardoor iedereen zo zijn favoriet heeft om voor een bepaald formaat te kiezen.

Zo is iCulture-redacteur Lars een echte voorstander van het kleinere scherm van de iPhone SE:

Ik gebruik nu een iPhone 6, maar zie het kleinere formaat van de iPhone SE wel zitten. Het past beter in je broekzak, en ik kon destijds prima overweg met mijn iPhone 5s. In een opiniestuk heb ik onlangs al uitgebreid beschreven waarom zo’n kleiner scherm een uitkomst voor mij is. Het sluit namelijk goed aan bij de manier waarop ik mijn iPhone doorgaans gebruik. De iPhone is voor mij meer een zakcomputer voor onderweg, totdat ik mijn MacBook erbij pak om uitgebreidere taken op uit te voeren. Verder kun je ook op een 4-inch scherm natuurlijk prima chatten, foto’s bekijken en een spelletje spelen. De specificaties en betere camera maken de iPhone SE een wel erg aantrekkelijke manier om mijn iPhone 6 te upgraden.

Gonny is al jaren gebruiker van het grootste iPhone-scherm, waardoor zij hier flink aan gewend geraakt is:

Mijn huidige en mijn vorige toestel waren het 5,5-inch model. Eigenlijk bij toeval, omdat ik de enige ‘vrijwilliger’ op de redactie was die de Plus wel wilde proberen. Ondertussen gebruik ik de iPad mini niet meer. Ik kan niet meer terug. Een nostalgisch stemmetje in me zegt dat het iPhone 5-design eigenlijk het mooiste was en dat ik lekker minimalistisch moet doen, door nu weer een kleiner toestel te nemen. Maar praktisch gezien kan ik eigenlijk niet meer terug.

Voor Benjamin is het schermformaat van 4,7-inch meer dan voldoende en prettig om mee te werken:

Het schermformaat van 4,7-inch is voor mij meer dan voldoende. Een scherm van 5,5-inch vind ik veel te groot, omdat ik het toestel dan nooit meer makkelijk met één hand kan bedienen. Ik speel geen games op mijn iPhone en doe meestal ook geen heel ingewikkelde taken, waardoor ik het extra schermruimte niet nodig heb. Het scherm van bijvoorbeeld de iPhone 6 geeft mij net wat extra schermruimte, zonder dat ik meteen een veel groter toestel bij me draag.

Tip! Inmiddels kun je al de iPhone SE reserveren in Nederland en België. Check ook onze iCulture Vergelijker voor de iPhone SE prijzen en de beste iPhone-aanbiedingen van dit moment.

Dit artikel bevat (al dan niet geautomatiseerde) verwijzingen naar een of meer winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. Het artikel is zonder inbreng van genoemde bedrijven tot stand gekomen. Lees onze disclaimer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2016, 11:18
Categorie iDevices
Onderwerpen iculture peilt, iPhone SE

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.