Nest thermostaat houder

Nest heeft drie nieuwe producten klaarliggen, maar brengt ze niet uit

Nest heeft drie nieuwe producten voor huisautomatisering klaarliggen, maar er zijn technische en zakelijke problemen waarom ze nog steeds niet zijn uitgebracht.

Nest thermostaat houder

Nest is sinds twee jaar onderdeel van Google (tegenwoordig Alphabet). We kennen ze vooral van de Nest-thermostaat en de Nest Cam-beveiligingscamera, die de afgelopen jaren wel wat updates kregen. Maar nieuwe producten zijn er de afgelopen tijd niet meer van de band gerold. Hoe zit dat eigenlijk? The Information ($$$) ontdekte dat er drie nieuwe producten klaarliggen, waarmee je je huis nog slimmer kunt maken. Maar het is de vraag of ze snel beschikbaar komen.

Flintstone, Pinna en Keshi

Nest thermostaat en bloemenvaasHet eerste product waarmee Nest bezig is, is de Flintstone. Dit is een draadloze hub waarmee je je Wi-Fi-router met allerlei connected apparaten kunt verbinden, op een manier die efficiënter werkt dan met Bluetooth. Het maakt gebruik van Thread, een platform voor connected apparaten, dat samenhangt met het eerder aangekondigde Nest Weave.

Ook is er het project Pinna, sensoren die waarschuwen als een raam of deur geopend wordt. Dergelijke producten zijn er al, maar nog niet van Nest. Het derde project heet Keshi en bestaat uit een Bluetooth-sensor die je aan een sleutelhanger bevestigt. Het klinkt een beetje als een tracker, maar ook dan van Nest.

Bedrijfscultuur van Nest botst met Alphabet

Tony FadellToch kan het nog wel even duren voordat we deze producten gaan zien en dat heeft te maken met twee factoren: technisch en cultuur. Er zouden nog wat technische hobbels zijn, die een lancering van de producten tegenhouden. En daarnaast is intern gerommel, omdat het perfectionisme van CEO Tony Fadell (foto) botst met de bedrijfscultuur van Alphabet. Fadell wil producten pas uitbrengen als ze helemaal perfect zijn, terwijl Alphabet en Google bekend staan om het uitbrengen van betaproducten, die later nog wat worden bijgeschaafd. Nest zou al drie jaar werken aan Flintstone. Ondertussen zijn medewerkers vertrokken, vooral nadat Nest de overname van Dropcam aankondigde. Afgelopen maand verliet een belangrijke marketingmedewerker het bedrijf.

Volgens een voormalige medewerker van Nest is de kans groot dat we dit jaar geen nieuwe producten gaan zien. Als klap op de vuurpijl kreeg Nest ook nog negatief in het nieuws met de bestaande producten: de Nest Cam zou voortdurend opnames blijven maken en de Nest-thermostaat bleek bij nader inzien toch nog niet goed met modulerende systemen te werken. De Nest Protect-rookmelder is gelukkig wél een succesnummer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2016, 14:22
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.