Apple Music werkt samen met Vice aan docuserie The Score

Vice werkt samen met Apple Music aan The Score: een mini documentaireserie over lokale muziekstijlen. De afleveringen zijn direct vanuit Apple Music te bekijken.

The Score is een muziekshow gemaakt door Vice en Apple Music.

Apple’s muziekdienst Apple Music heeft de handen ineen geslagen met Vice om The Score te maken: een korte documentaire van zes afleveringen die je alleen via Apple Music kunt bekijken. De eerste aflevering verschijnt vandaag in Amerika.


The Score focust zich specifiek op lokale muziekstijlen, zoals Reservation Rap in de eerste aflevering. Deze hip-hop stroming is afkomstig uit Noord-Amerika, maar toekomstige afleveringen spelen zich onder andere in Brazilië, Ijsland en Viëtnam af zo schrijft Techcrunch.

Apple heeft exclusieve rechten op The Score

The Score is rechtstreeks vanuit Apple Music te bekijken, en Apple heeft hiermee de exclusieve streamingrechten voor de show. Iedere aflevering gaat bovendien samen met een bijbehorende afspeellijst, zodat je na het kijken direct meer soortgelijke muziek kunt gaan luisteren via Apple Music.

Bekijk ook

'Apple investeert alleen in tv-series om Apple Music te promoten'

Apple investeert in video's en tv-series, maar niet om zich te vestigen op de televisiemarkt. Anonieme bronnen stellen dat Apple de video's gebruikt om Apple Music te promoten.

Op het moment van schrijven is de eerste aflevering nog niet beschikbaar in Nederland. Het is dus de vraag of de show op een later moment in andere landen dan Amerika beschikbaar komt. Op de website van Vice kun je wel alvast een trailer van de eerste aflevering bekijken.

Apple gebruikt series om Apple Music te promoten

Apple zet zich de laatste tijd vaker in om met tv-series Apple Music te promoten. Zo werkte Apple samen met Drake en Taylor Swift voor muziekvideo’s en zou Dr. Dre de hoofdrol spelen in een ‘duistere tv-serie’ genaamd Vital Signs.

Bekijk ook

Apple Music: alles over Apple's eigen streamingdienst voor muziek

Apple Music is de streaming muziekdienst van Apple. De muziekcollectie van Apple Music bestaat uit miljoenen nummers waar je onbeperkt naar kan luisteren. Lees alles over de prijs, het muziekaanbod en de plus- en minpunten van Apple Music in dit overzicht.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.